Disk'te kullanılabilen alan

Disk'e bağlandıktan hemen sonra 10 GB kullanılabilir alanınız olur.

Programın web sürümünde, sayfanın sol alt köşesinde, Disk'teki boş alanı istediğiniz zaman öğrenebilirsiniz.

  1. Disk'te kullanılabilir alan kalmazsa ne olur?
  2. “Diskte boş alan kalmadı” mesajı görüyorum fakat Disk'te yeterince boş alan var.
  3. Disk alanı artırma

Disk'te kullanılabilir alan kalmazsa ne olur?

Disk'te boş alan olmadığında Disk'e erişim sınırlanır:
  • Yeni dosyalar yüklenemez,
  • Dosyalar paylaşılamaz ve paylaşılan klasörler oluşturulamaz,
  • Daha önce paylaştığınız dosyalara açık bağlantılardan erişilemez,
  • Videolar görüntülenemez,
Dosyalar ile diğer işlemleriniz engellenmez: dosyaları görüntüleyebilir, bilgisayara indirebilir, taşıyabilir ve silebilirsiniz.
Tüm özelliklere tekrar erişebilmek için gereksiz dosyaları silin veya ek alan satın alınek alan satın alın.
İpucu. Dosyalarınızı kaybetmemek için silmeyi başlatmadan önce bunları bilgisayarınıza indirin.

“Diskte boş alan kalmadı” mesajı görüyorum fakat Disk'te yeterince boş alan var.

Bazen, Disk'te böyle bir mesajı görebilirsiniz fakat Disk'te bulunan dosyaların gerçek büyüklüğü, gösterilen alandan daha az olabilir (Disk sayfasının sol alt köşesinde). Bu durum, Yandex.Disk sayfasında Çöp Kutusu'na taşınmış veya bilgisayar programında silinmiş olan dosyaların Disk alanınızı kaplamasından kaynaklanır. 30 gün sonra bu dosyalar otomatik olarak silinir. Yeterli alanınız yoksa Çöp Kutusu'nu daha erken temizleyebilirsiniz.

Ayrıca tarayıcıda ve Yandex.Disk bilgisayar programında farklı hesapların kullanılması da buna neden olabilir. Tarayıcıdaki hesabın Yandex.Disk bilgisayar programına giriş yaptığınız hesapla aynı olup olmadığını kontrol edin.