Yandex.Foto servisinden fotoğraflar

Yandex.Foto servisinden fotoğraflarınız Disk'in Yandex.Foto bölümünde depolanır. Disk'te alan kaplamazlar. Fotoğrafları indirebilir, düzenleyebilir, paylaşabilir, albüme ekleyebilir, Disk'in başka klasörüne kopyalayabilir veya sosyal ağlara yükleyebilirsiniz. Fotoğrafları Disk'in başka klasörüne taşımanız veya silmeniz durumunda bağlantıları kullanılamaz.

Yandex.Foto'dan fotoğrafları görüntülemek için soldaki panelden Arşiv → Yandex.Foto yolunu takip edin.

  1. Yandex.Foto'dan fotoğraflar Disk'te yer kaplar mı?
  2. Yandex.Foto servisinden fotoğraflar neden eşitlenmiyor?
  3. Fotoğraf bağlantılarına ne oldu?
  4. Albümlerime ne oldu?
  5. Fotoğrafları Yandex.Foto klasöründen Disk'in başka klasörüne taşıdığım zaman ne olur?
  6. Fotoğraf detaylarını ve yorumlarını nasıl görebilirim?
  7. Taşınmış fotoğrafların tümünü nasıl silebilirim?
  8. Fotoğraflar taşındıktan sonra albümde neden kopyaları oluşturuldu?

Yandex.Foto'dan fotoğraflar Disk'te yer kaplar mı?

Fotoğraflarınız Yandex.Disk'in özel bir klasöründe depolanır ve bu klasör bulutunuzda yer kaplamaz. Fotoğraflarınızı bu klasörden başka bir klasöre taşır veya kopyalarsanız, Disk'te yer kaplarlar. Fotoğraflarınız Yandex.Foto'dan taşındığında (taşınan fotoğrafların büyüklüğüne bağlı olarak) Disk'inizin alanı ücretsiz olarak artırıldı.

Not. Önceden fotoğraflarınız yoksa (ya da 10 MB'tan azsa) Disk'inizin alanı değişmedi. 6 Mart 2018'den sonra yüklenen fotoğraflar hesaba katılmaz.

Yandex.Foto servisinden fotoğraflar neden eşitlenmiyor?

Yandex.Foto bölümüdeki fotoğraflar eşitlenmiyor ve Tüm fotoğraflar bölümünde ve mobil uygulamalarda görülmüyor. Fotoğraflar ile her zamanki gibi çalışmak için onları bu bölümden başka herhangi bir klasöre taşıyın veya kopyalayın.

Not. Fotoğrafları Disk'in başka klasörüne taşıdığınız zaman fotoğrafların bağlantıları çalışmaz.

Fotoğraf bağlantılarına ne oldu?

Fotoğrafları Yandex.Foto → Arşiv dosyasından taşımaz veya silmezseniz tüm fotoğrafların bağlantıları Disk'e taşındıktan sonra da çalışır. Yeni bağlantılar oluşturulamıyor.

Albümlerime ne oldu?

Albümler de Disk'e taşındı. Onları görüntülemek için soldaki panelde Fotoğraflar butonuna tıklayarak Albümler sekmesini seçin. Yandex.Foto'daki bir albümün şifresi varsa Disk'te bu albüm kişisel olacaktır. Eğer albümde “18+” kategorisinden fotoğraflar varsa da albüm kişisel olacaktır.

Fotoğrafları Yandex.Foto klasöründen Disk'in başka klasörüne taşıdığım zaman ne olur?

Fotoğraflarınızı Disk'in özel klasöründen başka herhangi bir klasöre taşıyabilir ve bilgisayardaki program ile eşitleme, mobil cihazlarda ve Tüm fotoğraflar bölümünde görüntüleme gibi standart işlemleri uygulayabilirsiniz. Bu durumda fotoğraflar Disk'te yer kaplar. Fotoğraflarınız Yandex.Foto'dan taşındığında (taşınan fotoğrafların büyüklüğüne bağlı olarak) Disk'inizin alanı ücretsiz olarak artırıldı.

Not. Önceden fotoğraflarınız yoksa (ya da 10 MB'tan azsa) Disk'inizin alanı değişmedi. 6 Mart 2018'den sonra yüklenen fotoğraflar hesaba katılmaz.

Fotoğrafları Yandex.Foto klasöründen taşıdığınız veya sildiğiniz zaman fotoğrafların doğrudan bağlantıları çalışmaz. Fotoğraf detayları ve yorumlar da silinecektir.

Fotoğraf detaylarını ve yorumlarını nasıl görebilirim?

Klasörde fotoğraf seçin ve üstteki panelde veya içerik menüsünde  → Yandex.Foto'dan detaylar ögesine tıklayın. Fotoğraf detayları ve yorumlarının dışında fotoğraf adı, görüntüleme sayısı, etiketleri ve metaverilerini göreceksiniz (EXIF).

Fotoğrafı Yandex.Foto klasöründen taşıdığınız veya sildiğiniz zaman onun detayları ve yorumları silinir.

Taşınmış fotoğrafların tümünü nasıl silebilirim?

  1. Soldaki panel üzerinden Arşiv → Yandex.Foto yolunu takip edin.
  2. Fotoğrafların tümünü seçin ve üstteki panelde Sil öğesine tıklayın. Silinen dosyalarla birlikte ilgili veriler de silinir ve fotoğrafların bağlantıları çalışmaz.
Not. Fotoğrafları sildiğinizde Disk'te yer kaplarlar (Çöp Kutusu'ndaki dosyalar her zaman yer kaplar). Alanı boşaltmak için Çöp Kutusu'nu boşaltın.

Fotoğraflar taşındıktan sonra albümde neden kopyaları oluşturuldu?

Fotoğraflarınızı Yandex.Foto servisinde düzenlediyseniz fotoğraflar taşınırken hem düzenlenmiş kopyası hem de orijinali kaydedilmiştir.