iOS tabanlı mobil cihazlarda konum belirleme

Kullanılan cihazın coğrafi konumunun belirlenmesine kısaca "konum belirleme" denir.

Arama sorgularını daha uygun bilgilerle yanıtlamak için web siteleri ve uygulamalar kullanıcının konum bilgilerine erişim ister.

Konum bilgilerinize erişimi isteğe bağlı olarak engelleyebilir veya açabilirsiniz:

  1. Konum belirlemeye izin verme ve konum belirlemeyi engelleme
  2. Konum belirleme için genel ayarlar
  3. Tüm mevcut konum ayarlarının sıfırlanması

Konum belirlemeye izin verme ve konum belirlemeyi engelleme

Bir uygulama veya web sitesi konum bilgilerinize erişim istediğinde ekranınızda uyarı mesajı görüntülenir. Bu uygulama veya site için, bunları kullandığınız sürece geçerli olacak özel konum ayarları uygulayabilirsiniz.

Ayarları düzenlemek için:

  1. Cihazın Ayarlar menüsüne girip → GizlilikKonum servisleri yolunu takip edin.
  2. Uygulama listesinden ilgili uygulamayı seçin.
  3. İlgili parametre seçeneğini işaretleyin (kullanılabilen parametre seti programa göre değişir):
    • Her zaman: Konumunuzun sürekli takip edilmesine izin verir,
    • Asla: Konumunuzun takibini engeller,
    • Kullanırken: Programın, kullanıldığı sürece konumunuza erişmesine izin verir.
Not. Konum takibinin genel ayarlar menüsünde devre dışı bırakılmış olması kullanılan program için özel olarak verilen konum belirleme iznini geçersiz kılar.

Konum belirleme için genel ayarlar

Cihazınızda kurulu olan tüm uygulamalar için konum belirleme işlemine yönelik ortak ayarlar için:

  1. Cihazın Ayarlar menüsüne girip → GizlilikKonum servisleri yolunu takip edin.
  2. Konum servisleri öğesinin yanındaki seçim butonunu kaydırın:
    • Butonu sağa doğru kaydırdığınızda konum takibine izin verilir,
    • Butonu sola doğru kaydırdığınızda ise konum takibi engellenir.

Tüm mevcut konum ayarlarının sıfırlanması

Siteler doğru çalışabilmek için cihazınızın konumuyla ilgili bilgiler isteyebilir.

Seçilen konum ayarları kaydedilerek tarayıcınızda saklanır. Bu ayarları gerekirse sıfırlayabilirsiniz:

  1. Tarayıcınızı açın ve Ayarlar menüsüne girin.
  2. Gizlilik bölümünde Verileri temizle öğesini seçin.
  3. Site uyarıları seçeneğini işaretleyip diğer seçenekleri devre dışı bırakın.
  4. Temizle ve ardından Evet öğelerine tıklayın.