Cihazların Eşitlenmesi

Eşitleme özelliği, tarayıcı genel ayarlarınızı ve kişisel verilerinizi Yandex'in özel bir sunucusunda depolamanıza olanak sağlar. Tüm bilgiler korunan bir kanal üzerinden Yandex sunucusuna iletilir. Kullanıcı giriş şifreleri aktarımı sadece şifreli olarak gerçekleşir. Sunucudaki verilerinize erişim diğer Yandex sunucularında olduğu gibi kimlik doğrulama sistemiyle korunmakta.

  1. Eşitleme nedir?
  2. Eşitlemeyi etkinleştir
  3. Eşitlenecek verilerin listesinde gerekli değişiklikler yapma
  4. Eşitlemeyi kapat

Eşitleme nedir?

Tablo'daki siteler, favoriler, ve açık sekmeler varsayılan olarak eşitlenir.

Eşitlemeyi etkinleştirdikten sonra sunucuda depolanan verileri her değiştirdiğinizde eşitleme gerçekleştirilecektir. Örneğin, bir sayfayı masaüstü tabletinizde favorilere eklediğinizi düşünelim. Tarayıcınız bu yeni favoriyi sunucuya gönderir ve aynı zamanda son eşitleme anından itibaren diğer cihazlarınızda yaptığınız tüm değişiklikleri sunucudan indirir.

Eşitleme sayesinde:

İstediğiniz zaman eşitlemeyi kapatabilir veya eşitlemek istediğiniz veri listesini değiştirebilirsiniz.

Eşitlemeyi etkinleştir

Eşitleme özelliğinden yararlanabilmeniz için:

  • Tüm cihazlarda (bilgisayar, akıllı telefon, tablet) Yandex Browser'ın kurulu olması,
  • Tüm cihazlarda aynı Yandex kullanıcı hesabına giriş yapılmış olması gerekiyor.

Eşitlemeyi etkinleştirmek için:

  1.  → Ayarlar öğesine tıklayın.
  2. Eşitlemeyi aç satırına tıklayın.
  3. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.

    İpucu. Yandex'te kayıtlı değilseniz  Kaydol butonuna tıklayın ve hesabın parametrelerini girin.
  4. Giriş yap butonuna tıklayın.

Eşitlenmiş veriler listesine geçmek için Daha fazla bilgi satırına tıklayın.

Eşitlenecek verilerin listesinde gerekli değişiklikler yapma

  1.  → Ayarlar öğesine tıklayın.
  2. Eşitleme satırına tıklayın.
  3. Gerekli olan seçenekleri kapatın veya etkinleştirin (Tablodaki siteler, Favoriler ve açık sekmeler).

Eşitlemeyi kapat

  1.  → Ayarlar öğesine tıklayın.
  2. Eşitleme satırına tıklayın.
  3. Devre dışı bırak butonuna tıklayın.