macOS foydalanuvchilariga

MacOS uchun mavjud boʻlmagan Brauzer beta versiyasiga oid ma’lumotnomani koʻryapsiz.

MacOS uchun brauzer asosiy versiya Yordam sahifasida tavsiflangan.

Maʼlumotlarni saqlash

Cheklov

Ma’lumotlarni saqlash va almashish turli brauzerlar o‘rtasida ishlamaydi, masalan Yandex Brauzer beta-versiyasi va Google Chrome o‘rtasida.

Ma’lumotlarni saqlang, shunda ulardan barcha qurilmalaringizda foydalanishingiz mumkin.

Nima uchun ma’lumotlarni saqlash kerak?

Ma’lumotlar birlamchi holatda Yandex IDga ulangan hisobingzda avtomatik saqlanadi va Yandex Brauzer o‘rnatilgan barcha qurilmalaringizda (kompyuter, smartfon, planshet) mavjud bo‘ladi.

Parollar va kartalar, xatcho‘plar, shaxsiy ma’lumotlar, ochiq varaqlar va varaqlar guruhlari, Brauzer tarixi, Tablo, kengaytmalar hamda sozlamalar saqlanadi.

Ma’lumotlarni saqlash va almashish sizga quyidagilarga imkon beradi:

  • barcha qurilmalaringizda parollar menejeridan foydalanish (parollarni avtomatik qo‘yish, parollarni shifrlangan omborda saqlash, saytga kirish imkoniyatini tiklash, asosiy parolni esdan chiqargan bo‘lsangiz);

  • qurilmalarda varaqlar va varaqlar guruhlari (agar ularni guruhlar menyusida bulutli qilgan boʻlsangiz), tarix va xatchoʻplarni koʻrish;

  • Qurilmangiz yo‘qolsa yoki buzilsa ham, parollarni, xatcho‘plarni, Tabloni, varaqlarni va Brauzer sozlamalarini tiklash.

Istalgan vaqtda saqlanadigan ma’lumotlar ro‘yxatini o‘zgartirishingiz mumkin.

Ma’lumotlar qanchalik tez-tez saqlanadi?

Ma’lumotlar ularni har safar o‘zgartirganingizda saqlanadi. Masalan: qurilmada xatcho‘p qo‘shsangiz – Brauzer uni serverga yuboradi va bir vaqtning o‘zida boshqa qurilmalarda (oxirgi saqlash vaqtidan boshlab) kiritilgan barcha o‘zgarishlarni yuklab oladi.

Bu xavfsizmi?

Ha, ma’lumotlaringiz himoyalangan. Ma’lumotlarni vaqtincha saqlash uchun Yandex serveri ishlatiladi, u yerga ma’lumotlar himoyalangan kanal orqali, parollar esa — shifrlangan shaklda uzatiladi. Serverdagi ma’lumotlar avtorizatsiya tizimi bilan himoyalangan.

Ma’lumotlarni saqlashni qanday yoqish mumkin?

Ma’lumotlar quyidagi holatlarda hisobingizda avtomatik ravishda saqlanadi:

  • Barcha qurilmalarda (kompyuter, smartfon, planshet) Yandex Brauzer o‘rnatilgan;

  • Barcha qurilmalarda Yandex IDga ulangan bir xil hisobdan foydalaniladi.

Maʼlumotlarni saqlashni yoqish uchun:

  1. Yuqori o‘ng burchakda profilingiz rasmini Портрет профиля → Brauzerdagi profilim ustiga bosing.
  2. Mening profilim oynasida Maʼlumotlarni boshqarish → Yandex ID bilan kirish tugmasini bosing.
  3. Yandex ID hisobiga kiring.
  4. Ekranning yuqori o‘ng burchagida profilingiz rasmini bosing, keyin Brauzerdagi profilim → Ma’lumotlarni boshqarish.
  5. Hisobda qanday ma’lumotlarni saqlashni istashingizni tanlang:
    • parollar va kartalar;
    • xatcho‘plar;
    • shaxsiy ma’lumotlar;
    • ochiq varaqlar va varaqlar guruhlari — Tanlash tugmasini bosing va hisobingizda qaysi varaqlar va varaqlar guruhini saqlashni belgilang;
    • Brauzer tarixi;
    • Muharrir tarixi;
    • Tablo — Tanlash va tiklash tugmasini bosing va qaysi qurilmadan Tabloni hisobingizga saqlashni belgilang;
    • kengaytma;
    • Brauzer sozlamalari.

Bu muhim

Varaqlar guruhlarini almashish uchun guruhlar menyusini oching va qaysi guruhlarni bulutda saqlashni tanlang.

Maʼlumotlar qurilmalar orasida sinxronlanmayapti

Agar maʼlumotlar qurilmalararo sinxronlanmasa, maʼlumotlarni saqlash barcha qurilmalarda bir xil hisobda yoqilganini tekshiring.

Maʼlumotlar qaysi hisobda saqlanishini tekshiring:

  1. Yuqori oʻng burchakdagi profilingiz portreti Портрет профиля tugmasini bosing.
  2. Hisob profil rasmi ostida koʻrsatilgan.

Qurilmalaringizda turli hisoblar boʻlsa, har bir qurilmada bir xil hisobga kiring.

Agar maʼlumotlar hali ham sinxronlanmasa, maʼlumotlarni saqlashni qayta yoqing:

  1. Yuqori o‘ng burchakda profilingiz rasmini Портрет профиля → Brauzerdagi profilim ustiga bosing.
  2. Mening profilim oynasida Maʼlumotlarni boshqarish → Yandex ID bilan kirish tugmasini bosing.
  3. Yandex ID hisobiga kiring.
  4. Sinxronlash uchun istalgan parametrni yoqing.

Sinxronizatsiya xatolari haqida xabarlarni koʻrsangiz, Yandex ID hisobiga kirishda sinxronizatsiyani birinchi marta yoqishda foydalangan parolingizni kiriting.

Xatolar namunalari:

  • “Sinxronizatsiya xatosi. Parolni kiriting”.
  • “Parollar, bukmarklar va boshqa maʼlumotlarni saqlashni davom ettirish uchun hisobingizga kirishni tasdiqlashingiz kerak”.

Sharh

Agar eski parolni eslay olmasangiz, yordam xizmatiga yozing.

Saqlash va almashish uchun ma’lumotlar ro‘yxatini o‘zgartirish

  1. Yuqori o‘ng burchakda profilingiz rasmini Портрет профиля → Brauzerdagi profilim ustiga bosing.

  2. Profilim oynasida Ma’lumotlarni boshqarish bandini bosing.

  3. Faqat kerakli ma’lumotlar qurilmalaringiz o‘rtasida uzatilishi uchun mos opsiyalarni yoqing:

    • Agar sozlama yoqilgan bo‘lsa, ma’lumotlar barcha qurilmalaringizda mavjud bo‘ladi.
    • Agar sozlama o‘chirilgan bo‘lsa, ma’lumotlar faqat ushbu qurilmada saqlanadi.

Sharh

Kesh ma’lumotlari qurilmalaringiz o‘rtasida uzatilmaydi.
Bank kartalari ma’lumotlarini saqlash master-parol yoqilgan bo‘lsa mavjud bo‘ladi.

Saqlangan ma’lumotlarni o‘chirish

Diqqat

Serverdan o‘chirib tashlangandan so‘ng, ma’lumotlarni qayta tiklab bo‘lmaydi.

Ushbu qurilmadan ma’lumotlarni qanday o‘chirish mumkin:

  1. Yuqori o‘ng burchakda profilingiz rasmini Портрет профиля → Brauzerdagi profilim ustiga bosing.

  2. Profilim oynasida Ma’lumotlarni boshqarish bandini bosing.

  3. Ushbu qurilmadagi profilni o‘chirishni tanlang.

  4. Ushbu qurilmadagi profil o‘chirilsinmi? oynasida O‘chirish tugmasini bosing.

Shundan so‘ng ma’lumotlaringiz ushbu qurilmadan o‘chiriladi. Shu bilan birga, maʼlumotlar Yandex ID bilan bogʻlangan hisobingizda qoladi. Agar hisobingiz bilan profilingizni yana qoʻshsangiz, ulardan istalgan qurilmada foydalanishingiz mumkin.

Yandex'dan ma’lumotlarni qanday o‘chirish mumkin:

  1. Yuqori o‘ng burchakda profilingiz rasmini Портрет профиля → Brauzerdagi profilim ustiga bosing.

  2. Profilim oynasida Ma’lumotlarni boshqarish bandini bosing.

  3. Yandex ID hisobidan maʼlumotlarni oʻchirish tugmasini bosing.

  4. Yandex ID hisobidan ma’lumotlar o‘chirilsinmi? oynasida Ma’lumotlarni o‘chirish tugmasini bosing.

Shundan so‘ng ma’lumotlaringiz serverdan o‘chiriladi va faqat hisobingiz bilan bog‘langan qurilmalarda qoladi.

Yordam xizmatiga yozish