• Buradasın

    Beşiktaş'tan 200 milyon avro gelir bekleniyor

  • Beşiktaş Başkanı Serdal Adalının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Beşiktaşımızı finansal bağımsızlığına kavuşturacak projelere birlikte imza atıyoruz. 
    1
    16 Haziran
    Beşiktaş'ımıza 200 milyon avroya yakın gelir getireceğini öngördüğümüz bu proje, tarihimizin en büyük gelir getiren projesi olarak yerini alacak. 
    2
    16 Haziran
    Mali Bağımsızlık Hedefi Adalı, Beşiktaş'ı finansal bağımsızlığa kavuşturmak için atılan bu adımın önemine değinerek, Dikilitaş'ındaki 15.382,49 metrekarelik arazinin yanı sıra kulübe tahsisli yaklaşık 5 bin metrekarelik alanın da projeye dahil edileceğini belirtti. 
    3
    16 Haziran
    Gerçekleşecek olan projenin Beşiktaş tarihi için bir fırsat olduğunu paylaşan Adalı, Dikilitaş taki arazimizin imar hakkının alınarak Beşiktaşımızın ekonomisine kazandırılıyor olması, yapılan kasıtlı algıların aksine Beşiktaşımız için tarihi bir fırsattır, mali bağımsızlığımız için dönüm noktasıdır. 
    4
    16 Haziran

    İlgili Video

    • Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı Taraftara Projeyi Açıkladı!  "200 Milyon Euro... #beşiktaş

      Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı Taraftara Projeyi Açıkladı! "200 Milyon Euro... #beşiktaş

      youtube.com

    Diğer konular

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Beşiktaş'ın Bankalar Konsorsiyumu ile olan borçlarını ödeme planı şu şekildedir:
    • Bedelli sermaye artırımı: Kulüp, çıkarılmış sermayesini artırarak 2.4 milyar TL kaynak sağlamayı hedefliyor 13.
    • Gelir dağılımı: Elde edilen gelirin %90 ila 98'i konsorsiyum bankalarına olan kredi borçlarının ödenmesinde kullanılacak 1.
    • Kalan miktar: Yaklaşık %2 ila 10'luk kısım ise futbolcu ve teknik heyet maaşları, bonservis ödemeleri ve kulübün cari giderleri için ayrılacak 1.
    Beşiktaş, şu ana kadar borcun sadece %30'luk kısmını kapatabildi ve bu nedenle Bankalar Konsorsiyumu'ndan henüz çıkamadı 5.
    Beşiktaş'ın bazı gayrimenkul projeleri şunlardır:
    • Dikilitaş Projesi: Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Emlak Konut GYO ve Ziraat Bankası ortaklığında geliştirilmesi planlanan bir gayrimenkul projesidir 15. Proje, Dikilitaş Mahallesi'nde bulunan 20 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek 1.
    • Fulya Tesisleri: Yıkık halde bulunan Şan Ökten Tesisleri'nin yeniden inşa edilmesi planlanmaktadır 3.
    • Akatlar Spor Kompleksi: 4.100 metrekare alana kurulu 9.000 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, futbol sahası, BJK Sporcu Oteli, sosyal alanlar, travma merkezi, yarı olimpik havuzlar ve otoparkların yer alacağı bir proje geliştirilmektedir 3.
    • Beşiktaş Plaza: Akatlar'daki Beşiktaş Plaza'nın Beşiktaş Residence olarak yeniden tasarlanması planlanmaktadır 3.
    Ayrıca, İstanbul Havalimanı yakınlarında futbol altyapısı için kullanılacak yaklaşık 100 dönümlük bir arazinin tahsisi için çalışmalar yürütülmektedir 5.
    Dikilitaş Mahallesi'ndeki arazi, Beşiktaş Jimnastik Kulübü için önemli çünkü:
    • Ekonomik katkı: Proje kapsamında bu araziden yılda yaklaşık 200 milyon euro gelir elde edilmesi öngörülüyor 12. Bu gelir, kulübün borçlarını kapatmak, altyapı yatırımlarını artırmak ve sportif başarıyı desteklemek için kullanılacak 2.
    • Kentsel dönüşüm: Proje, Beşiktaş ilçesinin kentsel dönüşüm süreçlerine katkıda bulunarak modern yaşam alanları ve ticari yapılar yaratacak 2.
    • Mülkiyet ve uzun vadeli gelir: Gelir paylaşımı modeli sayesinde araziler kulübün mülkiyetinde kalacak ve uzun vadeli bir gelir akışı sağlanacak 2.
    • Finansal bağımsızlık: Proje, Beşiktaş'ın finansal bağımsızlığına kavuşmasına yardımcı olacak 4.
    Serdal Adalı'nın diğer projeleri arasında şunlar bulunmaktadır:
    • İstanbul Havalimanı yakınlarında futbol altyapısı için arazi tahsisi: Adalı, bu arazinin tahsisini sağlamak için önemli adımlar attıklarını ve altyapı tesisi ile antrenman sahalarının yapımına kısa sürede başlamayı planladıklarını belirtti 1.
    • Yeni tesisler: İstanbul'un beş farklı ilçesinde ve İzmir'de yeni tesisler kurmayı hedeflediklerini ifade etti 1. Bu tesisler, sportif faaliyetler ve üyelerin ihtiyaçlarına yönelik hizmet verecek 1.
    • Şan Ökten Tesisleri: Şan Ökten Tesisleri'ni yenileyerek futbol dışı branşlara tahsis etmeyi planladıklarını belirtti 3.
    • Akatlar Spor Kompleksi dönüşümü: GAİN Medya'nın ana sponsorluğunda, Akatlar Spor Kompleksi'ni çok amaçlı bir yaşam kompleksine dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi 3.
    Adalı, bu projelerin Beşiktaş'ın finansal bağımsızlığını kazandıracağını ve kulübe yeni gelir kaynakları yaratacağını vurguladı 24.
    Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün finansal bağımsızlığı, Dikilitaş'taki arazi üzerinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile geliştirilen gayrimenkul projesi sayesinde sağlanacaktır 123. Bu projeden elde edilecek gelirle:
    • Borçlar kapatılacak 3. Yüksek faizli borçlar ödenecektir 3.
    • Mali yapı güçlenecek 12. Kulüp, ekonomik anlamda daha sağlam bir temele oturacaktır 12.
    • Sürdürülebilir gelir artırılacak 2. Yeni yatırım alanlarının önü açılacaktır 2.
    Ayrıca, Ziraat Bankası'na olan borcun projeye ortaklık karşılığında mahsup edilmesi planlanmaktadır 3.
    Beşiktaş yönetimi, bu sürecin devlet güvencesiyle yürütüldüğünü ve herhangi bir özel şirketle iş birliği yapılmadığını belirtmektedir 3.