• Buradasın

    Hakan Bilal Kutlualp, Fenerbahçe başkan adaylığından çekildi

  • Hakan Bilal Kutlualp, Sadettin Saran lehine başkan adaylığından çekildiğini açıkladı. 
    1
    16 Eylül
    26 Nisan 2025'te YDK toplantısında değişim talebini ilk kez ben dile getirdim. 
    2
    16 Eylül
    Hakan Bilal Kutlualp'in çekilmesinin ardından Fenerbahçe'de mevcut başkan Ali Koç ve Sadettin Saran başkanlık için yarışacak. 
    3
    16 Eylül
    Saran’la yaptığı görüşmede birleşmeye hukuki engel olmadığını ifade eden Kutlualp, ekibi ve projeleriyle Sadettin Saran’ın listesine destek vereceklerini duyurdu. 
    4
    17 Eylül

    İlgili Video

    • Fenerbahçe'de seçimi kim kazanacak ? |  hakan bilal kutlualp adaylıktan çekildi
      Fenerbahçe'de seçimi kim kazanacak ? | hakan bilal kutlualp adaylıktan çekildi
      youtube.com

    Diğer konular

    X'teki tartışmalar

    Fenerbahçe SK
    Fenerbahçe SK
    @Fenerbahce
    Başkanımız Ali Y. Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, saat 16.00’da Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva tesislerine gidecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.
    x.com18 Eylül
    Haberler.com
    Haberler.com
    @Haberler
    Ali Koç, Fenerbahçe Başkanlık Seçimi'nde oyunu kullanmaya giderken yoğun kalabalığın arasında kaldı.
    x.com21 Eylül
    SÖZCÜ Televizyonu
    SÖZCÜ Televizyonu
    @szctelevizyonu
    Fenerbahçe'de Tarihi Başkanlık Seçimi! Ali Koç mu? Saadettin Saran mı? Kadıköy'den Canlı Yayın
    x.com21 Eylül
    A Spor
    A Spor
    @aspor
    🗳️ Fenerbahçe'de başkanlık seçimi için oy verme işlemi devam ediyor. ⬜️ Beyaz pusula: Ali Koç 🟨 Sarı pusula: Sadettin Saran
    x.com21 Eylül
    Fanatik
    Fanatik
    @fanatikcomtr
    🗳️ Mert Hakan Yandaş, oyunu kullandı.
    x.com21 Eylül
    Odatv
    Odatv
    @odatv
    Fenerbahçe'de başkanlık seçimi devam ediyor. Kongrenin nabzını Odatv tutuyor
    x.com21 Eylül
    TRT Spor
    TRT Spor
    @trtspor
    Fenerbahçe'de başkanlık seçimi için oy verme işlemi 10.00'da başlayacak. 👇 📊(AA)
    x.com21 Eylül
    Fenerbahçe SK
    Fenerbahçe SK
    @Fenerbahce
    🗳 Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantımızda oy kullanma işlemi kongre üyelerimizin yoğun katılımıyla devam ediyor. 💛💙
    x.com21 Eylül
    Şok Gazetesi
    Şok Gazetesi
    @gazetesok1
    ⚽️Fenerbahçe başkanlık seçimi sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Fenerbahçe başkanı kim olacak? #fenerbahçe #başkan #başkanlık #alikoç #sadettinsaran
    x.com21 Eylül
  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    2025 Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulunda yarışan adaylar şunlardır:
    • Ali Koç 135. Mevcut başkan, 7 yıllık görev süresinin ardından yeniden aday oldu 35.
    • Sadettin Saran 135. İlk resmî aday 1.
    • Mahmut Uslu 34.
    • Hakan Bilal Kutlualp 34.
    Adaylık süreci henüz tamamlanmamış olsa da, kulislerde öne çıkan isimler arasında bu dört isim bulunmaktadır 4.
    Hakan Bilal Kutlualp'in Fenerbahçe kulübüne bazı katkıları:
    • Transferler: 2002-2005 yılları arasında Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nda görev yapmış ve bu dönemde Alex de Souza, Nicolas Anelka, Stephen Appiah ve Pierre van Hooijdonk gibi ünlü futbolcuların transferlerinde aktif rol oynamıştır 123.
    • Stat kapasitesi: Kulübün stat kapasitesinin artırılması gerektiğini vurgulamıştır 5.
    Kutlualp, ayrıca kulübün önemli futbolcularının transfer süreçlerinde de büyük rol oynamıştır 4.
    Fenerbahçe taraftarlarının bazı beklentileri:
    • Yeni teknik direktör: Taraftarlar, Mourinho'nun yerine hücum presine dayalı, topa hakim bir oyun anlayışı benimseyen Domenico Tedesco'nun gelişinden umutlu 3. Ayrıca, modern futbol anlayışıyla bilinen Ange Postecoglou'nun da gündeme gelmesi, taraftarları heyecanlandırdı 4.
    • Transferler: Yüksek profilli ve yıldız transferler bekleniyordu, ancak bazı transferler (örneğin, Niko Jankovic) sosyal medyadaki tepkiler nedeniyle askıya alındı 2.
    • Performans ve başarılar: Fenerbahçe'nin, 11 sezondur özlemini çektiği şampiyonluğu kazanması bekleniyor 3.
    • Kadro eksiklikleri: Özellikle forvet hattında yaşanan eksiklerin giderilmesi ve takımın güçlendirilmesi isteniyor 5.
    Fenerbahçe'nin gelecek hedefleri arasında şampiyonluk ve UEFA Avrupa Ligi finali gibi büyük hedeflere ulaşmak yer alıyor 4. Başkan Ali Koç'un açıklamalarına göre, sarı-lacivertli kulüp bu hedefler doğrultusunda yüksek motivasyon ve disiplinle çalışıyor 4.
    Ayrıca, Fenerbahçe'nin transfer gündeminde Ederson, Skriniar, Heung-Min Son ve Dusan Vlahovic gibi isimler bulunuyor 2. Bu transferlerle hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde rakiplerine gözdağı verilmesi planlanıyor 2.
    Teknik direktör Domenico Tedesco ile yola devam kararı alan Fenerbahçe, kadro yapısını yenileyerek takımı daha güçlü kılmayı amaçlıyor 14.
    Sadettin Saran'ın başkanlık vizyonu şu şekilde özetlenebilir:
    • Mali disiplin: Kötü huylu harcamalardan kaçınarak paranın doğru kullanılmasını sağlamak 13.
    • Altyapıya yatırım: Altyapıyı yarıştırma değil, yetiştirme yeri olarak görmek ve sporcu gelişimine önem vermek 13.
    • Kurumsal yönetim: Kurumsal başarıyı destekleyecek yöneticilerle çalışmak 3.
    • Uluslararası imaj: Kulübün uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmak 24.
    • Sosyal sorumluluk: Sosyal sorumluluk projeleriyle toplumda önemli bir rol oynayan, kültürel ve toplumsal olaylara katkıda bulunan bir yapı oluşturmak 24.
    • Tüzük değişikliği: Sportif başarısızlık durumunda olağanüstü kongreye gidilmesini ve başkanlık süresinin 6 yılı geçmemesini öngören bir tüzük değişikliği yapmak 15.
    • Taraftar katılımı: Tüm taraftarların katılımının sağlandığı bir model üzerinde durmak 2.
    Saran, bu vizyonunu gerçekleştirmek için 21 Eylül 2025'te gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda başkan seçilmeyi hedeflemektedir 23.