• Ali Koç'tan imza kampanyaları ve erken seçim çağrılarına yanıt: Yapılanlara karşı dik duruyoruz Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada sosyal medyada yürütülen algı operasyonlarına sert çıktı. 
    1
    9 Haziran
    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüpteki son gelişmeler, imza kampanyası ve eylül ayında yapılması planlanan seçimli olağanüstü genel kurulla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 
    2
    9 Haziran
    Ali Koç, “Camiamızın sesine kulak verip eylüle kongre kararı almışken yapılan bu manipülasyonlar, spor tarihinde bugüne kadar hiç yaşanmamış bir psikolojik işkence ve itibar suikastı camiamızı kaosa sürüklemekten başka anlam taşımamaktadır. Biz sağlam duruyoruz, bizi bu yıkamaz. Bu vefasız, aşağılık, ciğeri beş para etmez insanların saldırılarına karşı niye dik duruyoruz, biz camiamızla bu kapıyı açarsak, bu yöntemlerle Fenerbahçe yönetimleri hedef alınır ve bu insanlar muvaffak olursa bu kapıyı kapatamayız” dedi. 
    3
    9 Haziran
    Koç, söz konusu kampanyanın Eylül’de planlanan olağan kongreyi sabote etmeye yönelik bir manipülasyon olduğunu savunarak, “Eylül ayı için kongre kararı almışken, yapılan bu manipülasyonlar camiamızı kaosa sürüklemekten başka hiçbir anlam taşımıyor ifadelerini kullandı. 
    4
    9 Haziran

    Diğer konular

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fenerbahçe'de seçim süreci, kulüp tüzüğüne göre şu şekilde işler:
    1. İmza Toplama: Olağanüstü genel kurul çağrısı için, kulüp kongre üyelerinin en az %10'unun imzası gereklidir 5. İmzalar, noter aracılığıyla veya Yüksek Divan Kurulu'na elden teslim edilir 15.
    2. Teslim ve Kontrol: Teslim alınan beyannameler, Üye İlişkileri, Hukuk Birimi ve İdari İşler Birimi'nden yetkili personeller ile YDK tarafından kontrol edilir 1.
    3. İletişim ve Bilgilendirme: Kamuoyu bilgilendirmesi Genel Sekreterlik tarafından yapılır 1.
    4. Yönetim Kurulu Kararı: Yeterli imza toplanması durumunda, yönetim kurulu olağanüstü genel kurul sürecini başlatır 5.
    Seçim, Ülker Stadyumu veya Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda büyük katılımlı bir kongre ile gerçekleştirilir 4. Başkan adayları, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte seçime girer ve üyeler listeleri bir bütün olarak oylayarak seçim yapar 24.
    5 kaynak
    Fenerbahçe'de imza kampanyasının başlatılmasının sebebi, kulübün kötü yönetildiği ve kötü gidişata bir tepki olarak seçimli olağanüstü genel kurul çağrısı yapmaktır 345.
    İmza kampanyası, Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından başlatılmıştır 34.
    Ayrıca, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 7 Mayıs 2025 tarihinde TRT Spor’da katıldığı canlı yayında, muhalefetin imza kampanyası ile ilgili "Fenerbahçe imza toplanarak olağanüstü kongreye sürüklenirse, yapılacak seçimde aday olmayacağım" açıklamasında bulunmuştur 2.
    5 kaynak
    Ali Koç'a yönelik bazı eleştiriler şunlardır:
    • İstifa çağrıları: Beşiktaş yenilgisinin ardından tribünden, Başkan Ali Koç ve yönetime istifa tezahüratları yapılmıştır 1. Ayrıca, eski yönetici Mahmut Uslu, Ali Koç'un başkanlıktan ayrılması gerektiğini belirtmiştir 2.
    • Sportif başarısızlıklar: Bazı kongre üyeleri, kulübün son on yıldaki sportif başarısızlıklarına dikkat çekerek Ali Koç'u eleştirmiştir 3.
    • Yönetimsel kararlar: İlhan Ekşioğlu, Ali Koç'un olağanüstü seçim kararı almasını eleştirerek, imza toplanarak bir an önce gidişinin kaçınılmaz hale geldiğini ifade etmiştir 4.
    Bu eleştiriler, Fenerbahçe'nin yaklaşan seçim sürecinde de devam edebilir.
    5 kaynak
    Ali Koç'un açıklamalarının sert olmasının birkaç nedeni vardır:
    • İmza kampanyası: Ali Koç, mevcut yönetimin seçim kararı alması için başlatılan imza kampanyasına karşı sert ifadeler kullandı 3. Kendisine ve yönetimine yönelik bu tür girişimlerin, Fenerbahçe'nin geleceği açısından uygun olmadığını belirtti 3.
    • Algı operasyonları: Ali Koç, sosyal medyada ve çeşitli platformlarda Fenerbahçe aleyhine algı operasyonları yapıldığını, bu operasyonlarla camianın kışkırtılmaya çalışıldığını söyledi 13.
    • Sistematik saldırılar: Koç, Fenerbahçe'nin güçlenmeye başladığı ve sportif başarı elde ettiği dönemlerde sistematik saldırılara maruz kaldıklarını ifade etti 13.
    Ali Koç, bu tür saldırılara cevap vermek yerine, Fenerbahçe'yi daha güçlü kılmak için çalıştıklarını vurguladı 13.
    5 kaynak
    Fenerbahçe camiası, Başkan Ali Koç'un açıklamalarına ve yönetim politikalarına farklı tepkiler göstermektedir.
    Bazı tepkiler:
    • Protestolar: Fenerbahçe taraftarları, Ali Koç ve yönetimi istifaya davet eden tezahüratlar yapmaktadır 12. Ayrıca, "Her yer Aziz, her yer Yıldırım" gibi Aziz Yıldırım'a destek veren sloganlar da atılmaktadır 12.
    • İmza Kampanyası: Taraftarlar, olağanüstü genel kurul için imza kampanyası başlatmıştır 5.
    • Yürüyüş: 30 Mayıs 2025 tarihinde, taraftarların Şaşkın Bakkal'da toplanarak Ülker Stadyumu'na kadar "Yönetim istifa!" sloganları eşliğinde yürüyüş yapması planlanmaktadır 5.
    Destek: Bazı taraftarlar ise Ali Koç'a ve yönetime destek vermektedir 3.
    Bu tepkiler, alınan başarısız sonuçlar, yönetimsel kararlar ve kulübün genel gidişatı ile ilişkilidir 5.
    5 kaynak