Başkentin kuzeydoğusunda elverişli bir konumda bulunan istasyona doğrudan metrodan erişim. Trenlere giden kapıların net konumu, duyuruları açıkça duyabiliyorum, yeterli bilgiye sahip geniş ekranlar. Kattan 2 kata kadar asansör. İstasyon modern, temiz görünüyor, tuvaletler dönüşümlü olarak birinci ve eksi birinci katlarda temizlendi. İçecek otomatları, bekleme odaları var. Geceleri uzun mesafeli trene gitmem gerekiyordu ve ikinci katta, yürüyen merdivene ve platforma geçişte bekledim. Orada, hangi arabanın numaradan duracağı yerin çetele üzerinde işaretlenmiştir, trenin gelişine önceden yaklaşabilirsiniz. Tavsiye ederim!
Vostochny istasyonu küçüktür, ancak yolcuların rahatlığı için her şey düşünülmüş ve icat edilmiştir. Metroya yürüme mesafesinde! Doğru ve özenli inceleme grubu; oldukça rahat bekleme odaları; bilgi panoları, her yerden görülebilen tabelalar. Referans masası, bilet gişeleri - her şey yolcuların acele etmemelerini, sakince yola çıkmalarını sağlamayı amaçlıyor. Bir kafe var (bu arada, istasyonun yanında bir Auchan mağazası var), vıp bölgesi, hamallar; Özel bakıma ihtiyacı varsa başkentin konuğunu karşılayacak hizmetler; katlar arasında uygun bir asansör ve çok daha fazlası. Not: İstasyonun girişine süslü bir giriş, ancak bu kritik değil
Чисто городской вокзал, довольно небольшой, но все есть: и зал ожидания, и камеры хранения, и кафешки. Мне кажется, что немного неудобно передвигаться по платформе, потому что есть много промежутков, где два человека, особенно с чемоданами, с трудом разойдутся.
Сама локация неплохая, рядом метро и мцк, можно с лёгкостью добраться до нужного места.
Как я поняла, это вокзал заменил Курский, потому что многие поезда теперь ходят с Восточного, а этот стал транспортным узлом для городских жителей.