Rusya'dan geziler satın aldık, sadece sitede ödeme yapmanın mümkün olduğunu söylediler. Sonra İstanbul'da da farklı yerlerde tamamen farklı fiyatlarla satın alabileceğiniz ortaya çıktı. Gezilerin kendileri farklıdır, rehberliğe bağlıdır. Rehber kitaptaki bilgilerden pek hoşlanmadık. Toplantıya erken bir gezi için davet edilirler, sonra bir saat, hatta daha fazla başlamayı beklersiniz. Yalova'ya bir gezi satın aldık. Otobüsle tur rehberi bir saatten fazla gecikti. Yolda sıfır bilgi var. Tüm yol boyunca ileri geri uyuyakaldı. Geç kalma nedeniyle Yalova'da kalış süresi kısaldı, parkta yürüyemedim. İstanbul iki kıtada açıklamaya uymuyor. İki bölümden oluşmaktadır. Birincisi, gerçekten bilgilendirici, rehber her şeyi ilginç bir şekilde anlattı ve ikincisi, gemiden çıkmadan Boğaz'da sadece bir su yürüyüşüydü. Asya tarafını sadece motorlu gemiden görüyorsunuz. Prens Adaları'na gezi yapmadan gitmenizi, rüzgara atılan parayı tavsiye ediyoruz. Hiçbir bilgi verilmiyor. Evet ve adalarda zaman sınırlıdır. Eski İstanbul Konut ve Kamu Hizmetleri de garip bir şekilde düzenleniyor. Sarayda tur rehberinin sürekli gerisinde kaldığınız için kulaklıklar sürekli ağ bölgesinin dışındadır.
2.04.2024 tarihinde İstanbul Işıkları'nı satın aldık" dedi. Mükemmel organizasyon için rehberimiz Ilmar'a teşekkür ediyoruz. Belirlenen saatte otelden alınd ı. Tur en üst düzeyde gerçekleşti. Devletin tarihi hakkında çok ilginç ve eğitici şeyler öğrendik, İstanbul'un tüm bölgelerini ortaya çıkaran güzel yerleri ziyaret ettik. Bu büyüleyici bir manzaraydı. Ilmar hem eski tarihi gerçekleri hem de modern gerçekleri anlattı. Dikkatliydim. Otobüs şoförü sadece acc. En yüksek profesyonelliği gösterdi. Saygılarımla, N. Sidorova ve R. Süleymanova.
2 kıtada geziye çıkıyordum. Bu 85 dolara çok sıkıcı bir geziydi. Tur rehberi grubu kesinlikle birleştirmedi.Ezberlenmiş metni kendi dilimde değil, duraklamalara dayanmadan monoton, hızlı bir şekilde konuştum. Konuyu anlamak için çok uğraşmam gerekiyordu. Ama yine de bir yere gidiyordu.
"Siktir git" gezisi.