Museum of local history

Bemood
5 Kasım
Şehrin açık hava sergisi, ünlü soydaşlara adanmıştır 🔹 Mikhail Eczacı, Yevgeny Karelov, Ivan Strelbitsky, Pavel Severny, Vasily Stekolnikov, William Pokhlebkin, Dmitry Kholodov ve farklı yıllarda Podolya topraklarını ünlü yapan diğerlerinin tarihi fotoğrafları Lev Tolstoy Bulvarı ve Sovyet Meydanı'nda görülebilir 🔹Şehirdeki müze uzmanları tarafından toplanan 30'dan fazla ve benzersiz arşiv fotoğrafından oluşan sergi - bu tür fotoğraf sergileri iyi bir gelenek haline geldi ve her zaman ilgi uyandırıyor. Standlarda sunulan eserler genellikle galeri formatından daha düşük değildir ve toplanan materyallere dayanarak gelecekte çeşitli geziler düzenlenmektedir. 🔹 Bölgenin sakinleri ve konukları tüccar evleri ve ticaret yolları, Viktor Talalikhin'in adını taşıyan parkın oluşumu hakkında bilgi edinebilir, ayrıca Vasily Motornov «Napolyon'un İzinde» ve Fyodor Pomelov'un «Makine Adamı» sanatçılarının sergilerini ziyaret edebilirler. 🔹Podolya Müzesi-rezervi, Podolsk ve Klimov yerel tarih müzeleri, bir turizm ve bilgi merkezi de büyüleyici bir program sunuyor. Tarihi miras hakkında daha fazla bilgi edinin!
Сергей Шалудин
3 Temmuz
Bölge müzesinden pek beklemiyordum. İzlenimler yok. Camın altındaki pozlamalar bir dizi şey ve fotoğraftır. Tek şey personel, çok cana yakın, sevgili misafirlerle tanıştılar, her şeyi açıkladılar, şehir hakkında biraz konuştular. Başka biri beni şaşırttı. Şehir ne için biliniyor - fabrikalar, ticaret ve tabii ki Podolya öğrencileri! Saflıkla, bu kahramanlara adanmış bir salon olacağını düşündüm, ama orada bir yerlerde camın arkasında birkaç fotoğraf var ve hepsi bu! Çok zayıf!
В
Вера Кот
5 Ekim
Podolsk şehrinin yerel tarih müzesini ve hatta kuruluş gününde bile ziyaret etmek inanılmaz bir izlenim. Müze çalışanlarına, sıcak, olumlu tavrınız, çalışmanız ve katkılarınız için teşekkür ederiz. İsteğimize nazikçe yanıt veren ve bizim için bir tur getirmeyi kabul eden Oksana Mikhailovna'ya özel teşekkürlerimiz var. Bizi sergilerle ve şehrin tarihi ile ayrıntılı ve ilginç bir şekilde tanıştırdı. Çok bilgilendirici, anlamlı bir gezi oldu.
Галина
24 Eylül 2024
Музей небольшой, но вызвал уважение к тем, кто работает над экспозициями. Оформление бережное, у музея свое лицо. История края дана широкими мазками, хороший сопроводительный текст. После самостоятельного изучения материалов поняла, что теперь готова к экскурсии. Надеюсь, получится. Спасибо администратору - краткие комментарии по музею, оформление билетов, приветливость и заинтересованность в том, чтобы посетителям было интересно. Замечание- при перемещении экспонатов следить за тем, чтобы описание тоже переносилось. Перед музеем отличная фотовыставка.
Елена Зайчик
5 Ekim
Harika bir gezi, etkileyici bir sergi. Gezi departmanı başkanı Oksana Mikhailovna, müzenin tüm sergisinde çok anlamlı ve ilginç bir tur yaptı. Podolsk şehrinin tarihinden büyük zevk aldılar ve çok şey öğrendiler. Önemli çalışmalarınız için müzenin tüm çalışanlarına çok teşekkür ederim!
Ирина Григорьева
İlginç bir şekilde dekore edilmiş bir sergiye sahip harika bir modern müze. Heyecan verici bir gezi, düşünmek istediğim birçok sergi var. Birkaç vitrin, Singer dikiş makinesine ve Podolsk'ta açılan üretim tesisinin tarihine adanmıştır. Müzenin yakınında bir dikiş makinesi anıtıyla fotoğraf çekebilirsiniz.
Елена Асланова
Müzede kısa ama ilginç bir yürüyüş olsa da çok hoşuma gitti. Sıradışı cam vitrinler. Mevcut her şey ayrıntılı olarak düşünülebilir ve okunabilir. Kapılardaki salonların kısa tanımını beğendim. Rehberli bir turla geziye çıkmayı umuyoruz. Girişte müzenin çok hoş bir çalışanı, ne sorduklarını anlattı ve iyi huylu bir şekilde gezilere gelmek istedi. Hoşuma gitti!Teşekkürler
Павел Аверин
Güzel ve muhteşem! Sergiler mükemmel bir şekilde dekore edilmiş, eşsiz sergiler var. Ve tüm bu ihtişam, en güzel rehber tarafından dile getirildi - tarihe tamamen daldı. Geziden sonra ayrılmak istemedim - bir kez daha standlarda yürüdüler, fotoğraf çektiler - hikayeyi bölmek istemedim! Müze ekibine harika sergiler ve çok değerli bilgiler için çok teşekkür ederim!!!!
Оксана Широкова
17 Temmuz
Küçük bir müze , çok sevimli, iyi bir sergiye sahip, dikkat çekici bir şekilde organize edilmiş. Büyük ve şanlı bir tarihe sahip sıkı çalışan şehirlerini seven muhteşem tur rehberleri. Kesinlikle tekrar geleceğim ve akrabalarımı getireceğim! Bu müze ve personelden çok etkilendim.
Елена v.
25 Haziran 2024
Прекрасный, небольшой, очень уютный музей. Бываем регулярно. Интересные выставки, увлекательные мастер-классы (вязания, бисероплетения), познавательные пешеходные экскурсии, особенно понравилась "По старым улицам Подольска", "Троицкий собор г.Подольска", по парку В.Талалихина. Большое спасибо, в частности, за выставку к 225-летию А.С.Пушкина и прекрасный рассказ о ней. Люблю посещать концерты и выступления театральных коллективов, проходящие в стенах музея. Приветливый персонал. Спасибо за ваш труд!
Роман Артеменко
29 Haziran
Her zaman (burada ikamet ettikleri 6 yıl boyunca) karımla müzeyi ziyaret etmeye karar verdik. Küçük bir çocukla kimin oturacağını buldular. Müzenin Perşembe günü akşam 6'ya kadar çalıştığını gördük. Geldik, yarım saat park ettik. Ücretli otoparkta bir yer satın aldılar. Ve müzede sıhhi bir gün var. Bununla ilgili hiçbir yerde bilgi olmadığı için teşekkür ederim. İzlenimler 👎.
Ерёмин Фёдор
8 Aralık 2024
Şehrimizin gizli elması! Hem görsel hem de maddi mirasta şehrin tarihinin tüm sayfalarını özümseyen çok rahat, modern ve ilginç bir müze. Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız boş zamanlarınızda nereye gitmek için harika bir seçenek. Biletler neredeyse hiçbir şey için değil, kahve içmekten daha ucuz
Мария Н.
27 Haziran 2024
В музее очень содержательная экспозиция. Предлагаются экскурсии на разные темы, проводятся мероприятия по случаю праздников и значимых дат, мастер-классы, выставки. Экскурсоводы рассказывают подробно и с интересом, хочется приходить за знаниями вновь и вновь. Сам музей в красивом историческом здании 1-й 1/3 XIX в., сохранилась подлинная лестница на 2-й этаж и частично - кирпичная кладка.
Alexandra А.
22 Aralık 2024
Küçük ama ilginç bir müze - 1,5 saat boyunca "takıldık") Aşağıda geçici sergiler - kaya kristali sergisindeydik, 2. kattaydık - fotoğraflar, belgeler ve nesnelerle şehrin tarihi. Çok eğitici. Bayan kasiyere ayrı bir saygı duyulur - böyle bir mizah ve stres direnci duygusunu sadece kıskanır)
Андрей Б.
9 Aralık 2024
Ne büyük ne de yorucu, salonlarda ve önemli zamanlarda sergiler. Mükemmel ve uygun fiyatlı 100 ruble.- Sesli Rehber, yüksek sesle bir artışla iki kişilik bir kişi duyabilirsiniz. Bir rehber, kimin karşılayabileceği daha iyidir, telefonla açıklığa kavuşturmak için daha uygun fiyatlı genel geziler vardır. Personel çok yardımseverdir, bu alanda farklı olması amaçlanmamıştır.
Максим
Müze güzel. Sergi ilginç ve diğer birçok yerel tarih müzesinden önemli ölçüde daha iyi dekore edilmiş. Ancak çoğu yerel tarih müzesinde olduğu gibi, şehrin yaşamının son 30 yılı ve bugünkü durumu hakkında yeterli sergi yok. Ve tabii ki, sözde salon konseptine hiç uymuyor. "kendi", bunun yukarıdan bir gösterge olduğu ve müzenin kendisinin bir girişimi olmadığı açık olsa da
Наталья
Güzel müze, sergi ilginç. Ayın 1 Cumartesi günü geldik, bu yüzden giriş ücretsizdi ama ne yazık ki aynı nedenle o gün tur rezervasyonu yapılamıyor, bu yüzden kendimiz yürümek zorunda kaldık. Yönetimin bir şekilde bu anı düşünmesi gerekiyor. Moskova'dan geldiklerinden beri.
ольга баканова
19 Ekim
Müze her zaman ziyaretçilerini bekliyor! Geziler farklı ve çeşitlidir, harika rehberler tarafından, belki de ingilizce olarak verilmektedir.
Светлана Демидова
Bu müzeyi çok seviyorum! Güzel modern sergi. Bir kereden fazla oldum ve her seferinde zevkle izliyorum. Özenli ve güler yüzlü çalışanlar
наталья власенкова
22 Kasım 2024
Gittiğim hemen hemen her şehirde yerel tarih müzesini ziyaret ediyorum. Her zamanki gibi bu bölgede bulunan birçok eski şeyi görmeyi bekliyordum ama neredeyse hiç yoktu. Müze farklıdır. Toplamda yaklaşık 200 yılını anlatıyor, ancak saygı uyandırıyor - modern olaylara karşı tutum. Bakma arzusunun ortaya çıktığını açıklamayacağım. Vatanseverlik için teşekkürler, şimdi her zamankinden daha fazla gerekli.
Людмила
17 Haziran 2024
Это ужасно! Две звезды только за то, что сотрудница на кассе охотно и заинтересованно вникает в проблемы посетителей, даёт советы, помогает. Остальное кромешный мрак! Сонные сотрудники, видимо, огорчены, что их побеспокоили. Цена на индивидуальную экскурсию=1800руб. А проводить-то будет всё та же сонная сотрудница? Может, конечно, это считается уместным, видимо, раз музей, значит всё чинно, степенно, отстранённо. Ладно! Ну тогда вопрос, в чём причина совсем неразборчивых, невнятных бирок к экспонатам? Пол-экспозиции совсем не возможно прочитать на бирках, что там напечатано. Выцвели? Обветшали? И совсем уже о наболевшем: экспозиция в самом последнем зале, там, где про наше современное время, про события СВО: что ж уж так-то НАВЯЗЧИВО ПАТЕТИЧЕСКИ? Больно смотреть на эти вымученные попытки чего-то совсем тусклого, беспросветно равнодушного, блёклого и тривиального! А ведь сюда ходят дети! Совсем нет у Вас ощущения разницы между настоящим искренним и фальшиво-наигранным, устроители уважаемые?!! Печально...
Юлия Травинская
Müzeyi aileleriyle birlikte ziyaret ettiler. Pek çok ilginç sergi var. Ziyaretten memnun kaldık
Юлия
1 Eylül 2024
✅Всегда интересные экскурсии и актуальные в наше время! С удовольствием посещаем музей! Спасибо за Ваш труд! А памятник швейной машинке - это конечно достопримечательность города!
Алексей Сафронов
3 Nisan 2024
Хороший музей. Сделан хороший ремонт и хорошая экспозиция. Часто проводят выставки работ художников Подольска и Подольского района. Но есть одно но сегодня 30.03.2024 года пришел на выставку очень креативной талантливой и перспективной художницы Екатерины Потопахиной. Впечатление от музея мне испортила женщина на кассе, которая заявляла что она даже не кассир. Очень грубо себя вела со всеми посетителями, кричала, грубила. Вела себя как биндюжник с рынка. Я не ожидал, что в музеях могут работать такие некультурные люди. Но сама выставка работ Кати конечно исправила весь полеченный ранее негатив, работы очень интересные и со своим узнаваемым стилем. Всем рекомендую ознакомиться с творчеством этой молодой художницы) что очень понравилось это то, что все работы на выставке продаются и можно приобрести причем за очень адекватный ценник) Резюмируя все музей хороший. Выставка огонь. Кассирша которая говорит что не кассирша - биндюжник. Прошу обратить на это внимание руководства мкюузея
Елена
24 Aralık 2024
Çok ilginç bir olaydaydım: kostümün tarihi ve A. Boyarsky'nin kitabında bahsedilen modellere göre dikilmiş kadın elbiselerinin retro gösterimi. Müzede yazar A. Boyarsky ile fotoğrafta. Kasım 2024
Карина Сафронова
30 Mart 2024
Были на выставке 30.03. на первом этаже, женщина на кассе была очень нервной, сказала, что она не кассир, злилась, зачем мы вообще пришли и почему нас много. Потом я попросила прейскурант на картины, а она повышала голос , что не знает где он и что она в бешенстве и закроет вообще сейчас музей. Я была в шоке от такого отношения и ее поведения. Больше приходить вообще не хочется. Хотя выставка очень очень понравилась. Картины классные и хотела купить, а на кассе женщина вела себя ужасно.
К. Г
Güzel küçük bir müze, çok beğendim, sesli rehberim var, rehberim var.. Şehrin kuruluşundan günümüze kadar pek çok ilginç şey öğrenildi
Андрей К.
04/08/2025 tarihinde oğluyla birlikte Podilsk Yerel Tarih Müzesi'ni ziyaret etti. Müzenin sergilerini ve kibar personelini çok beğendik! Keyifli deneyimleriniz için teşekkür ederiz! Herkese ziyaret etmenizi tavsiye ederim!
Надя Волкова
Müze güzel, birçok sergi ve eski eşyalarla dolu. Binanın kendisi de çok çevrelidir. Kızım ve ben 10 yaşındaydık.
Евгений Гребенев
23 Mayıs 2024
Музей находится в историческом здании присутственных мест. Экспозиция охватывает примерно 500-летний период, включая и Отечественную войну 1812 года, и историю завода "Зингер", и Великую Отечественную войну, и наше время. Хорошие экскурсоводы, интересно рассказывают.
Андрей Грибанов
İlginç bir müze, diğer şehirlerdeki müzelere benzemiyor. Tam olarak Podolsk'ta bulunan şeyler var. Singer'ın üretimine adanmış çok ilginç bir sergi.
Петров Васичкин
20 Mayıs 2024
Всем любителям малых городов - рекомендую! Музей небольшой, но уютный, с интересно выстроенной постоянной экспозицией. По причине моей безрамотности было открытием, что швейные машинки Zinger... Дальше - сами приезжайте и убедитесь! ))) Также рекомендую посетить Храм Знамения Пресявтой Богородицы в Дубровицах - уникальное соопужение и замечательная локация!!!
Татьяна
10 Eylül
#Hikaye Podolská Şu anda Podolsk Yerel Tarih Müzesi'nin bulunduğu Podolsk'taki mevcut yerlerin binasının benzersiz olmadığını biliyor muydunuz? 🔹Podolsk için, 1835-1836'da bina projesi yetenekli St. Petersburglu mimar David Ivanovich Visconti (1772-1838) tarafından tasarlanan ilçe merkezinin standart mevcut evi alındı. 🔹David Visconti, İmparatorluk Sanat Akademisi'nde mimarlık akademisyeni, inşaat komitesi üyesidir. 1787'de Peterhof'ta bir İngiliz Sarayının inşasında hizmete başladı. 1794-1800'de Gatchina'da Orman Taş Serası, Huş Ağacı Kapıları, Büyük ve Küçük taş köprüler inşa etti. Visconti, St. Petersburg eyaletindeki bir dizi kilisenin mimarıdır: Putilovo'daki Tanrı'nın Annesi'nin Tikhvin ikonu, Vartemyaki'deki Ayasofya, Vasilkov'daki Trinity, Priozersk'teki Kutsal Bakire'nin Doğuşu Katedrali, Yam Izhor'daki Mucize İşçi Nikolai Kilisesi. 🔹İlçe şehirlerindeki mevcut yerler için tipik bina, David Ivanoviç'in mimarın ölümünden kısa bir süre önce hazırlanan sivil mimarideki projelerinden biridir. 🔹Podolsk'ta olduğu gibi aynı projeye göre, Rusya'nın çeşitli ilçe şehirlerinde bulunan yerlerin düzinelerce ana binası inşa edildi ve bunların çoğu korundu. 🔹Örneğin, fotoğraflarda bunlardan sadece birkaçını veriyoruz: Simbirsk dudaklarının Karsun şehrinde. (Ulyanovsk bölgesi, şehir mahkemesi hala orada bulunuyor); Kostroma Körfezi'nin Kologriv kentinde.; Kostroma dudaklarının Makaryev şehrinde. (Podolsk'ta olduğu gibi, bina şimdi Yerel bir Tarih müzesine ev sahipliği yapıyor); Penza dudaklarının Narovchat şehrinde. (Bugün Yerel Tarih Müzesi de var); Kostroma Dudakları'ndaki Chukhlom'da.; Ve Podolsk binası hakkında tek bir şey söylenebilir - birçok ikizinin aksine, restorasyon cephedeki orijinal projeden sapmalarla yapılmasına rağmen, şu anda en iyi ve örnek durumda, çünkü restoratörlerin ve müzenin böyle bir projesi yoktu. 🔹Binanın kuruluş tarihi 25 Temmuz 1838'dir (1838-1840 döneminde inşa edilmiştir) 📷📖 Tarihçi ve yerel tarihçi A. Semenikhin tarafından ortaya çıkarılan bilgiler
Юлия Полякова
15 Mart 2023
Замечательный и атмосферный музей. Сейчас с 01.03.23 и по 26.03.23 проходит в Малом зале выставка Павловопосадских платков эксклюзивная коллекция Елены Калининой "Большой сундук". Представлены платки в единственном экземпляре которым 100 лет. Потрясающее зрелище и сохранность платков. По выставке идёт экскурсия очень интересная и познавательная. Благодарю сотрудников музея за предоставленную возможность увидеть и прикоснуться к такой красоте. Рекомендую для посещения. Не пожалеете 🥳🎉💐👌🏻
Pakalova68
10 Nisan 2023
Замечательный музей, нравится посещать выставки и лекции, проводимые сотрудниками краеведческого музея. 30 марта с удовольствием послушала лекцию о Беларуси. Лекция сопровождалась интересной презентацией. Хочу выразить благодарность Малиновской Жанне Александровне за творческий подход в подборе материала. Узнала много нового о Беларуси, истории, традициях и культуре этой прекрасной страны. Всем рекомендую посетить это мероприятие!!!
Светлана Довгиленко
Pek çok sergi yok ama şehrin tarihi sevgiyle korunuyor.
Елена К.
18 Ağustos 2024
Замечательный музей. Интересная экспозиция. Доброжелательный персонал. Все очень понравилось. Место, куда хочется ещё раз вернуться.
Юрист Фемида
İlginç bir yer. Ziyaret etmenizi ve şehrin tarihi hakkında biraz bilgi edinmenizi tavsiye ederim. Müzenin 9 Mayıs'ta ücretsiz olarak açılması harikaydı. Programa bakın ücretsiz giriş için günler var.
Wolverine vamp
7 Nisan 2024
Всем доброго времени суток ! Мы приехали специально в этот музей и не пожалели ! Экскурсия стоит 1800₽ советуем .
Ольга Данилова
3 Şubat 2023
Ездили вдвоем с дочкой 12 лет. Экспозиции хорошо представлены и сделаны. Цена билета на двоих 150р. Гуляй сколько хочешь, дочка у меня не любит когда рассказывают ))), поэтому мы сами гуляли. Мне запомнилась больше всего реклама швейных машинок Зингер, Подольск оказывается с мощной историей. парковки городские, мы легко нашли. Персонал хороший. Рекомендую
Татьяна Г.
13 Aralık 2024
Çok içtenlikle. Ziyaret ettiğim için hiç pişman olmadım. Birçok ilginç sergi var. Harika bir rehber. Aferin
Инкогнито 0536
14 Ocak 2023
Замечательный музей! Не жадничайте и берите экскурсию - узнаете много интересного о Подольске и знаменитых людях, с которыми связана его история! Благодарим заведующую экскурсионным бюро музея за замечательную экскурсию! 🙏🏻✨
Т
Татьяна К
5 Nisan 2023
30 марта 2023 года я была в Подольском краеведческом музее на мероприятии "Беларусь: земля под белыми крыльями. Этнокультурный очерк".Сотрудниками музея была подготовлена интересная лекция, сопровождающаяся красочными слайдами и яркими видеороликами. Беларусь - красивейшая страна с драматичной историей, самобытной культурой и богатой природой. На лекции я узнала много нового о периоде, когда Беларусь входила в состав Великого княжества Литовского и Речи Посполитой. Заинтересовал рассказ лектора о книгопечатнике Франциске Скорине, который развивал белорусский язык. В его честь названа самая большая в республике библиотека. Во время лекции экскурсовод легко переходила с русского на белорусский язык, дала возможность послушать и понять, как красиво звучит белорусская мова, познакомила с графическими и фонетическими особенностями белорусского языка. Посещение этого мероприятия будет интересно людям всех возрастов, которые хотят обогатить себя знаниями о жизни страны-соседа, стратегического партнёра, братского народа.
Елена Ярашева
21 Kasım 2024
Sergiyi çok beğendim, ilginç, kendim için çok şey keşfettim ve rehberin dersi harika
Наталья
24 Aralık 2023
Посещаем музей по тематическим дням. Ребенку очень нравится. Сегодня очень понравился мастер-класс по изготовлению ёлочной игрушки. Ёлка прекрасна. Спасибо за настроение ☀️
Наталья Витальевна
28 Mayıs 2023
Музей- гордость нашего города. Интереснейшие экспонаты, представляющие с древних времён и до наших дней историю родных Подольских холмов..Доброжелательные , компетентные сотрудники. Прекрасная мысль разместить возле музея стенды с фотографиями, возле них можно часто увидеть заинтересованных зрителей, обменивающихся вопросами и воспоминаниями.
Лилия Полканова
27 Temmuz 2022
Краеведческий музей Подольска создан с любовью заинтересованных сотрудников. Историческое здание с деревянными перекрытиями, потолок завораживает. Лестница из известняка в моем сердце навсегда Очень интересный рассказ сотрудников музея об экспозиции, истории города. Нам дали много рекомендаций куда пойти и что посмотреть в городе одним днём.
Александр Тверитнев
9 Nisan 2024
Хороший краеведческий музей.Будете в Подольске обязательно посетите.Здесь вы узнаете много интересного об истории Подольска с древнейших времен до современности.Цена билета 200р.
Митяй
19 Kasım 2022
Впервые побывал в музее такого уровня. Все экспонаты представлены в полной мере. Есть возможность групповой экскурсии. Персонал очень компетентен, вежливое и уважительное отношение к посетителям. До глубины души тронули экспонаты о Великой Отечественной Войне. Музей находится в историческом здании, которому более двухсот лет. Удобная парковка рядом с музеем. Приятно удивила цена билета, для частного посещения. Есть скидки выходного дня. Рекомендую к посещению данного музея.
Сергей Деренчук
23 Ağustos
Eski zamanlardan modern zamanlara kadar Podolsk şehrinin küçük ama çok ilginç bir müzesi.