Okumaya devam et

Yıldırım topu. Bu gizemli fenomenle ilgili en ilginç gerçekler

Yıldırım toplarının kökeninin doğası nedir? Nedir bu? Bugün bu gizemli fenomenle ilgili en ilginç gerçekleri topladık ve onların yardımıyla soruyu anlamaya çalışacağız.

Doğanın en yıkıcı gücü tsunamiler

Kıyı şeridindeki şehirleri yerle bir edebilecek ve okyanuslarda jet hızında ilerleyebilecek bir dalga hayal edin. Bu bir bilim-kurgu senaryosu değil, doğanın en yıkıcı güçlerinden biri olan tsunamilerin korkutucu gerçeği.

Dünya'nın En Sıcak Yerleri

Aşırı sıcaklıkları düşündüğümüzde gözümüzün önüne hemen kurak çöller, çatlamış topraklar ve kavurucu güneş gelir. Kavurucu sıcaklıklar Dünya'nın birçok yerinde görülse de sıcaklık rekoru söz konusu olduğunda öne çıkan birkaç yer vardır. Bu yerlere sıcak demek haksızlık olur; buralar ölümcül değerlere ulaşabilen fırınlardır. Bu yazıda, Dünya'daki en sıcak yerlerden bazılarına ve buraları bu denli sıcak yapan faktörlere değineceğiz.

2024 sonbaharı geçen yıla kıyasla soğuk ve kurak geçecek

Yandex Hava Durumu meteoroloji uzmanları, Türkiye'nin en büyük şehirleri için sonbahar mevsimi tahminlerini yayınladı

Yağmur nedir: Diğer ilginç gerçekler nasıl ortaya çıkar

Yağış her mevsimde karşılaşabileceğimiz bir olgudur. Yağışlar hepimizin alışık olduğu, sıradan bir şey olmasına karşın bazı ilginç yanları da vardır. Bu yazıda, yağışların nasıl oluştuğunu anlatacak ve bazı ilginç gerçekleri dikkatinize sunacağız. Örneğin, yağışların başka gezegenlerde de görüldüğünü biliyor muydunuz?

Tüm makaleler