Tarihi Mısır Çarşısı Türkiye’nin en meşhur çarşısı diyebilirim özellikle baharat hediyelik eşya Turkish lokum Türk gelenekleri ile harmanlanmış yiyecekler ve tatlılar ile donatılmış zengin bir çarşı turizmin odağında bir nokta.
Ülkemiz adına turizm konusunda çok güzel ve önemli bir yer ama şu yabancı insanları artık müşteri değilde turist olarak görürsek daha çok döviz girdisi sağlayabiliriz
Turistik açıdan çok güzel ama alışveriş yapacakasaniz fiyatlar tabiki yüksek. Çarşı çıkışındaki dükkanlardan daha uygun fiyata alışveriş yapabilirsiniz
Artık sadece turiste hitap eden Türkçe konuşulmayan bir çarşı,içerisinde kuruyemiş lokum tarzı dükkanlar dolu bir kaç değişik firmalarda mevcut ama puanı tarihine veriyorum ,harika bir yapı...
Kim İstanbul'daki Mısır Çarşısına gitmemişse İstanbul'da değildi. Çarşı, Karaköy'de İstanbul'un pitoresk bir bölgesinde, Galata Köprüsü'nün karşısındaki Sarayburnu Limanı'nın (bahçenin adı) yakınında yer almaktadır. Mısır çarşısının mimarisi ve kemerlerinin tasarımı gördüklerini memnun ediyor, bu sadece hayran olunması ve tadını çıkarmanız gereken bir sanat eseri. Ayrıca, Rusça'yı oldukça iyi konuşan ve sizinle pazarlık sürecinden büyük zevk alan satıcılarla ikna edici bir pazarlıktan sonra, turistlerin memnuniyetle satın aldıkları Türk tatlıları, baharatları, altın takıları ve her türlü güzel şeyle dolu alışveriş sıraları da etkileyicidir. İşte burada, kim kimi. Daha ucuza bir fiyat istiyorsanız, pazarlık yapmak için birçok argüman ve zaman bulmanız gerekecek. Bana gelince, eşim satıcılarla uzun pazarlığıma dayanamıyor, ancak sonuç harcanan miktarı haklı çıkarıyor. Yani Türkiye'de yüz yüze pazarlık yapın, bu yerel bir gelenektir. İnan bana, sonunda harcayabileceğiniz yeterince terbiyeli tasarruf edilen parayı alıyorsunuz.
Atmosferik bir yer, Türk ticaretinin canlı atmosferine dalmanızı tavsiye ederim. Burada yürümek oldukça güvenlidir: en azından kalabalığın içinde dolaştık ve yankesici görülmedi, elbette satıcılar parayı külotlarına saklamadılar, mağazalarına çağırıyorlar, ancak aşırı coşku olmadan herhangi bir olumsuzluk hissedilmiyor.
Yüzyılda Sultan IV. Murad'ın emriyle inşa edilmiştir. İnşaatı Yeni Caminin (Yeni) yenilenmesiyle bağlantılıydı ve pazarın bu caminin bakımı için bir gelir kaynağı olması amaçlanmıştı. Pazarın adı, orada satılan birçok baharat ve malın Mısır limanlarından gelmesinden, dolayısıyla adının ortaya çıkmasından kaynaklanmaktadır.
Mısır çarşısının ana uzmanlığı baharattır. Burada çok çeşitli baharatlar, otlar, kuru meyveler, kuruyemişler ve çeşitli baharatlar bulabilirsiniz.
Güzel çarşı. Elbette Kapalıçarşı'dan daha az. Çoğunlukla baharatlar, çaylar, sabunlar ve tatlılar var. Çarşıya giderken giysiler ve ayakkabılar daha fazladır. Fiyatlar makul. Çarşının kendisinde, fiyatlar şehirdeki mağazalardan daha yüksek karşımıza çıkıyor. Şubat 2025'teydik, Pazarlardaki Türkler ticaret oyunlarıyla ünlü olsalar da, gördüğümüz kadar şanslı değiliz, isteyerek ticaret yapmıyorlar. Mümkünse fiyatlar tam anlamıyla 20-30 lira düşmez. Daha önce pazarlarda yarı yarıya pazarlık yapmak mümkündü.