Anadolu toprakları üzerinde medeniyet üzerine medeniyet kurulması ülkemize kültürel zenginlik olarak geri dönüyor. Kral mezarları, farklı inanışlara ve dinlere ait semboller, sosyal hayata dair paralar ve eşyalar hepsi burada. Tadını ala ala gezmek için tüm gün ayrılabilir. Hayranlık duymamak mümkün değil. Muhteşem eserler.
Giriş için müze kart sahibi olmak oldukça mantıklı.
Tarihi seven, tarihi eserlere ilgi duyan, geçmişi merak eden, araştıran ve üzerinde yaşadığımız bu toprakların ne büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığını görmek isteyen herkesin ziyaret etmesi gereken bir müze.
Arkeoloji müzelerini severim, bu, arkeolojik alanların zenginliği ile oldukça mütevazı bir sergidir. Ancak bu, gişedeki durum olmasaydı, genel olarak yıldız sayımı düşürmeme neden olamazdı. Bizi kandırdılar. Önce istemediğimiz sesli rehber için kulaklık aldık. Sonuç olarak 700 lirayı fazla ödediler. Aramızdaki sıra yüzünden çözemediler. Ancak interneti bulduklarında, iki kez aldatıldığımızı keşfettiler. Nakit olarak 1000 lira ödedik. Ama elimizde 700 tane daha yoktu. Bu yüzden kartla ödemeye karar verdik. 1700 karttan silindi. Bunu hemen tespit etmenin bir yolu yoktu. Sonuç olarak, müzeye iki kişilik bir gezi 2700'e mal oldu.
Dikkatli olun. Devlet kurumlarında bile aldatmaya çalışıyorlar.
Mükemmel! Çağlar için ayrılmış mükemmel bir sergi. Ayrı bir salona ayrılan Truva'nın tarihi özellikle ilginçtir. Malzeme mükemmel seçilmiş! Sesli rehber mükemmel çalıştı ve tüm bilgi miktarına hakim oldu. Bu müzeye ücretsiz ziyaretin önemli bir artı olduğu ortaya çıktı)
Müzenin kendisi mükemmel, sergi zengin. 2022'de içindeydim, her şey harikaydı. Ekim 2024'te sıraya girdikten sonra biletin fiyatını 15 avro olarak gördüm, kasiyerlerin ödemenin sadece lira olduğunu söylediği euro verdim, tamam diyorum, 550 liraya eşdeğer veriyorum ama bana diyorlar ki - hadi 900, daha fazla kulaklık alalım.ama kulaklıklara ihtiyacım yok, bununla ilgilenmediklerini söylüyorlar, kulaklıksız yapamazsınız.Biz 5 kişiydik, bize 5 çift kulaklık aldık, müzeye gidiyoruz, wi-fi'ye bağlanmaya çalışıyoruz ama çalışmıyor, içerideki çalışan bunu bize doğruluyor. Kasaya gidiyoruz ve kulaklıkları teslim etmeye çalışıyoruz, bize cevap veriyorlar, evet, gerçekten, wi-fi çalışmıyor, ancak kulaklıkları almayacağız ve ek ücret karşılığında sesli rehber alabiliriz. Beyler, ben hiçbir yerde böyle bir teneke görmedim. Alt.
Mükemmel bir sergi koleksiyonuna sahip İstanbul'un ana ve en iyi müzesi. Sesli kılavuzu kullandığınızdan emin olun. Müzeye ziyaretler, müzenin bilet gişesinden satın alınabilen Müze Geçidi'nden sağlanmaktadır. Ziyaret etmek zorunludur!
Tavsiye ederim!!! Modern bir müze, harika bir sergi, «hazine avı" için etkileşimli bir panel» sergilerin yaşamını ve üretimini gösteren resimler, kazıların nasıl yapıldığını gösteren bir oda.
Tek şey, İstanbul'daki tüm müzelerde olduğu gibi yabancılar için de pahalı bir giriş.
Bu müzeyi üçüncü kez ziyaret ediyorum! Ona bayılıyorum, eski heykelleri, lahitleri ve günlük nesneleri, farklı antik çağlardan kalma devasa bir madeni para koleksiyonunu incelemek için orada birkaç saat geçiriyorum. Çok ilginç. Ancak bu sefer Kasım 2024'te restorasyon için en iyi lahitli salonlar kapatıldı, sadece 5 parçaya erişilebilir ve seramik müzesi tamamen kapatıldı. Yani müzenin 2 / 3'üne erişilemiyor. Ziyaret ederken aklınızda bulundurun. Bununla ilgili hiçbir yerde bilgi yok, maliyeti tam bir müze olarak.
Etkileşimli olanlar da dahil olmak üzere mükemmel sergilere sahip çok havalı ve büyük bir yer. Giriş ücreti 15€ olup, ziyaret günü kur üzerinden Türk lirası ile ödenmektedir. Müze kesinlikle parasına değer, içinde hoş bir hediyelik eşya dükkanı var. Hem giriş hem de dükkanda ödeme için VİSA kartlarını kabul ediyoruz.
Herkese selamlar! Tüm övgülerin üstünde! Ben Moskova'dan bir arkeologum ve birçok arkeoloji müzesine ve sadece müzelere gittim. Sergilenen çarpıcı sergiler, Truva'nın kazılarıyla ilgili muhteşem bir hikaye ve çok, çok şey sergileniyor!
Herkese tavsiye ederim! Ziyaret etmeden önce, G. Schliemann ve arkeolog Dörpfeld'in araştırması ve daha fazla kazısı hakkında biraz bilgi edinin.
Herkese iyilikler! Rusya'ya şükürler olsun!
Kişi başı 15 Euro'luk bir maliyetle bir yıldız çektim, çocuktan da alıyorlar, bina büyük güzel, salonların çoğu yarı boş, sergilerin çoğu seramik, en çok beğendiğimiz mezarlar, heykelin sonunda çok azı var, aynısı çok az. Seramiklerle temsil edilen Truva'nın sergisi, kurnaz Almanların ana buluntuları çıkardığı görülüyor., ilgilenmiyorum.
Antik Roma heykeli, Helenik ve Bizans dönemine ait nesneler, Büyük İskender'in mezarı, antik Yunan, antik Roma, Bizans sikkelerinin geniş koleksiyonu çok etkilendim
Zevk!!! Roma ve Osmanlı imparatorluğu'nun tarihi ne kadardır! Müze çok düzgün bir şekilde dekore edilmiştir, sergilerden hiçbir şeyi uzaklaştırmaz, ancak bazı yerlerde renk katar. Hikayenin ayrıntılı bir açıklaması ile ingilizce olarak uygun stantlar. Atmosfer... tarihle dolu. Gördükleri için bir zevk!
Muhteşem salonlar, farklı tarihi katmanlardan, ilk insanların kemiklerinden ve evlerinden çok sayıda sergi.Demir çağı aletlerinden, firavunların lahitlerinden, Sümer kapılarının unsurlarından ve Osmanlı imparatorluğu'nun seramiklerinden önce.İstanbul'da ziyaret edilmesi gereken bir yer!
Bütün günü ayırabilirsiniz - yine de yeterli olmayacak.Serginin caddede, müzenin her yerinde de eski şövalyelerin, büyük komutanların ve Osmanlı savaşçılarının muhteşem aile mahzenleri var.
İmparatorluğun büyüklüğü, yalnızca kendisinin değil, diğer medeniyetlerin de tarihi mirasını koruma yeteneğinde öğrenilir.Bu zenginliği zamanımıza getirdiğiniz için Büyük Osmanlılara teşekkür ederiz!
Girişte biletin fiyatı 15 Euro'dur, ancak aslında müze kartı olmadan fiyata sesli rehber dahil edilmeli ve ödeme sadece lira olarak yapılmalı, kişi başı yaklaşık 900 lira çıkmaktadır. Üstelik standda bu son fiyat yok. Uygulamadan sesli rehberin nasıl kullanılacağı belli değil çünkü içeride wifi yok ve mobil interneti yakalamadım (turkcell). Müzenin kendisi oldukça küçük, eğer arkeolojiye düşkün değilseniz, o zaman pek ilginç değil. Kesinlikle kendi paranıza değmez.
Biz 3 kişilik bir aileydik. Giriş için 15 dolar, sesli rehber için 350 lira ödediler. Sesli rehberlerden memnun kalmadılar, sonbaharda her şey hakkında çok az bilgi yoktu, hatta genel olarak boş pudiodlezhki de pek çok uzman için 5 adet expanat için bilgi tükendi. Sadece bir sesli rehber aldığımıza sevindik ve genel olarak buna değmez. Sesli rehber almanızı tavsiye etmiyorum. Müze hakkında tek bir cümleyle söyleyeceğim: Antalya'da müze daha havalı.
Ziyaret etmek zorunludur, biletin fiyatı kura bazında lira olarak 15 Euro'dur. Camın arkasındaki en güzel lahitler çok etkileyici, kral yaptığı Büyük İskender'in eski bahçıvanı oraya gömüldü. Bütün bir madeni para salonu. Birçok makale. Kaplar. Süslemeler. Ayrı salonlar kazılara ve üçüne ayrılmıştır.
Müzeyi gerçekten beğendim, binlerce yıl önce yaşayan insanların dokunduğu şeylere bakmak büyüleyici. Bana verilen sesli rehberin sergilerin sadece% 40'ında çalışması üzücü. Pek çok sergi benim için bir sır olarak kaldı
Oraya nasıl gitmek istemedim... ama bu müzeyi ziyaret ettiğimde pişman olmadım. Her şeyi çok beğendim, müzeden etkilendim. Onu ziyaret etmek yarım gün sürdü. Biletler mevcut. Çok hoşuna giden etkileşimli sergiler var.
Eksi - tuvalet, işte o korkunç. 2023 yılında biletin maliyeti 200 liraydı
İstanbul'un kalbinde, Üst Kapa Müzesi'nin yanında harika bir müze. Zamanın ruhuna göre stilize edilmiş freskler sayesinde atmosferi yeniden yaratan modern bir sergi sergiliyoruz. Truva'nın Altını sergisi özellikle popülerdir. Çocuklar için küçük bir interaktif alan var.
Müzenin yanında, arka planı antik sütunlar ve heykeller olan açık bir kafe bulunmaktadır.
Müze Osmanlı İmparatorluğu döneminde bile kurulmuştu, bu yüzden Ortadoğu'nun her yerinden en dikkat çekici olanı buraya getirildi. Tadilattan sonra salonlar çok ilginç görünüyor. Bence en ilginç olanı Helenistik kralların lahitleri ve Truva'nın kazılarıdır. Ne yazık ki, Truva'nın çalınan altını henüz iade edilmedi. Ama yine de müze mutlaka ziyaret edilmelidir.
Ekim 2024'te üç pavyondan ikisi tadilat nedeniyle kapatıldı. Sadece bölgenin Roma-Yunan tarihine sahip pavyon açıktır. Elbette bu konuda uyarılmıyorlar.
Sesli rehber tam bir saçmalıktır. Bireysel sergilerin çok küçük bir açıklaması, genel bir fikir vermez ve sergide gezinmeye yardımcı olmaz. İkinci katta, kazıdan elde edilen nesnelerle, içinde hiç bilgi yok. Google çevirmen, standlardan çok daha fazla proje bilgisi sunar.
Top Capa'nın sarayını ziyaret edecekseniz Arkeoloji Müzesi çok yakındır. Soldaki Aziz Irene kilisesinden sonraki ilk avluda. Giriş kişi başı 15 dolardır.Sergi ilginç. Öneriyorum
Bu olağanüstü bir şey. Ziyaret etmek zorunludur. Müzenin güzel ve güzel bir parkta olmasının yanı sıra, içinde o kadar güzel, büyük ve büyüleyici ki oraya bir kez daha dönmek istiyorum. Taştan yapılmış heykelleri, sarkafajları tarif etmek imkansızdır, bu gücü ve güzelliği görmemiz gerekir!!! Çeşitli ev eşyaları, mozaikten resimler, kalıntılar, tabaklar, mücevherler -her şeyi listeleyemezsiniz. Bu hem yetişkinler hem de çocuklar için çok heyecan verici. Giriş ücreti var ama buna değer. Sesli bir tura çıkabilir, kendiniz yürüyebilir ve binlerce veya yüzlerce yıl önce yapılmış olağanüstü sergilere hayran kalabilirsiniz.
Bilet alırken girişte yetiştirilirler. Biletin fiyatı 15 Euro'dur, aslında 30 Euro'nun altında talep ediyorlar, kulaklıkları buharlaştırıyorlar. Üstelik kulaklıklar sesli rehber değildir. Sesli rehber telefona bir uygulamadır, yani internetinizin olması gerekir.
Müzenin üç binasından ikisi tadilatta ve biletlerin bedeli doluyor. Bu nedenle ilginç nesnelerin bir kısmına bakmak mümkün olmadı.
Bakmayı başaran şey bir izlenim bırakıyor, koleksiyon büyük.
Şirin bir müze. İle karşılaştırıldığında, bizim ve mütevazı, tabii ki! Bilet fiyatı ile karşılaştırıldığında “komşuları“ – hediye! Ve bu, padişahın saraylarından daha iyi olacak.
Sesli rehber 5 numaraydı ve orada yaklaşık 80 numara vardı. Sergi fena değil, ancak böyle bir şehir için çok az müze var. Antalya'da müzeyi çok daha çok beğendim.
Harika bir yer! Ancak şimdilik tadilat devam ediyor (Ekim 2024) ve Çinili Pavyon da dahil olmak üzere müzenin bir kısmı kapalı.
İstanbul'un müze kartını satın almayı planlıyorsanız - bu müzenin gişesinden satın alın - orada daha az insan var.
Sadece Antik çağla ilgili ana sergiye ulaştılar, ancak bu bizim için yeterliydi. İmparatorluğun farklı noktalarından getirilen birçok nesne. En önemlisi: yılan sütunundan bir yılanın başı, Prens Adaları'nda bulunan madeni para koleksiyonu, Sidon lahiti ve tabii ki Truva'nın hazineleri (daha doğrusu Türklerin kurtarabildikleri). Tarihle ilgileniyorsanız kesinlikle bu müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
İlginç bir müze.
Sesli rehberin aktivasyonu için çok eğri bir sistem ve eğrinin sesli rehberinin kendisi
Sergilerin kendileri, örneğin Truva'dan bir kazı salonu gibi dikkate değer
Her şeyi beğendim, kız çok memnun .
İlginç kompozisyonlar ve örnekler, salonlar birbirine benzemiyor - heykelli salonlar, madeni paralı salonlar, lahitli salonlar, bulaşıklı salonlar vb.
Dışarıda da kemerler, lahitler ve anıtlar şeklinde sergiler var, hediyelik eşya ürünleri olan bir kafe var. İçeride de hediyelik eşya dükkanı var (ana girişin sağında ).
Bir kısmı tadilatta, ancak sesli rehber olmadan 2 saatlik sergiler için yeterliydik. Fiyat kişi başı 200 lira + 75 lira sesli rehber (Rusça idi) idi.
Gitmeye değer, yakınlarda papağanların ve setin yaşadığı güzel bir park var.
İstanbul Arkeoloji Müzesi kesinlikle bu şehirde ziyaret edilmesi gereken bir şeydir. Binası, çok sayıda antik eserle dolu 2 kattan oluşmaktadır. Yunanlılardan Roma imparatorlarına kadar uzanan yüzlerce antik heykel var. Zemin katta solda gerçek Mısır lahitlerini görebilirsiniz. İkincisinde Truva Savaşı'na adanmış salonlar var. Bu şehrin hikayesi, hologramlara benzeyen etkileşimli projektörlerle anlatılıyor. Burada Miken seramiklerini ve saf altından yapılmış Roma çelenklerinin yanı sıra eşsiz sikkeleri görebilirsiniz. Duvarlar, her salonun temasına uygun gerçekçi fresklerle dekore edilmiştir. Burada herhangi bir şeyin fotoğrafını özgürce çekebilirsiniz. Burada küfürlü bekçi büyükannesi yok. Onların yerine ingilizce bilen dost canlısı muhafızlar var. Ve bunların hepsi 200 liraya. Antik Çağ'ı seviyorsanız, İstanbul Müzesi sizi İngiliz müzesinden daha az etkilemeyecek.
Muhteşem müze! Dünyanın her yerinden çok sayıda eski eser, muhteşem sergiler var!
Restorasyondan sonra her şey çok daha uygun hale geldi. Müzenin 3 binası var, maalesef geri kalanı restorasyon altında olduğu için şu anda sadece 1 tanesi çalışıyor.
Harika bir müze. Parasına değer. Müzeden gelen his Ruslardan çok farklı. Bir sürü heykel, büst, madeni para. Çok sayıda özenle dekore edilmiş taş lahit. Çocuklar çok mutluydu. Ben de beğendim.
İzlemek için yeniden düşünmeyin. Sooo, birçok eski eser var. Genel olarak arkeoloji ve tarihle kimin ilgilendiği doğrudan kayfanet'tir))
Orijinalini göster · Русский
В
Виктория Железнова
9. seviye şehir uzmanı
18 Kasım
Her anlamda çarpıcı bir müze. Dışarıda, çok sayıda sergi doğrudan açık havada yer alıyor, serginin içinde hayal gücü sarsılıyor) Pass Müzesi'ni 105 € 'ya satın aldık, bunun için sesli rehber yok, ne yazık ki
Daha fazlasını öğrenmek isterim
Orijinalini göster · Русский
Н
Наталья
10. seviye şehir uzmanı
20 Kasım
Harika müze! Salonların bir kısmının tadilatta olmasına rağmen, dikkatli bir incelemeyle yarım gün yetecek kadar var :) salonlar yenidir, her birinde ingilizce ve Türkçe bilgiler içeren en az bir stand vardır. İngilizce metin mükemmel bir şekilde okunabilir, sesli rehber ve tur olmadan bile birçok bilgi edinebilirsiniz. Tabii ki, sergilerin kendileri muhteşem - Türkiye topraklarından ve çevresinden birçok buluntu, Üçe adanmış birkaç salon, arkeolojiden bahseden bir salon, bir madeni para salonu, Roma heykel salonları. Her zevke uygun sergiler olacak. Fiyat 15 avroydu, mevcut standartlara göre İstanbul için bile ucuz.
Eşsiz sergilere sahip şık bir müze. Bir arkeolog ve eski bir müze çalışanı olarak çok beğendim! Üzgünüm, kapanıştan 1,5 saat önce geldiler ve sergiyi "vals hızında" tanımak zorunda kaldık. En az üç saat))
Müze, seramik pavyonu m arkelojik Müzesi'nin gerçek binasından oluşmaktadır. Modern Türkiye, Yunanistan ve İran topraklarının tarihinin farklı dönemlerini kronolojik olarak yansıtan salonların yanı sıra tematik salonlar - lahitler, kültürel tabakalar, seramikler, madeni paralar açısından Truvalar sunulmaktadır. İskeletleri araştırma yöntemlerini anlatan sergiyi görmek özellikle ilginçti. museum pass üzerinden giriş mevcuttur. Sesli rehberler var ama ziyaret sırasında hepsi elindeydi. Türkçe ve ingilizce sergilerin tabletleri. Bence İstanbul'un en iyi müzesi ve Arkeoloji Müzesi'nin standardı
İstanbul'daki birkaç ilginç müzeden biri. Bir süreliğine buradaysanız, gitmenizi şiddetle tavsiye ederim) özellikle bir müze haritanız varsa, burası gerçekten ilginç iki yerden biri olduğu için (Galata Kulesi de, mutlaka gidin!), bu haritadaki diğer yerler hiç etkilenmedi :(