• Buradasın

    Yükseköğretimde idari personel hareketliliği

  • Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, başvuruları bugün sona erecek olan yükseköğretim tarihindeki ilk merkezi "idari personel" hareketliliğinin hayata geçirilmesine olumlu yaklaştıklarını söyledi. 
    1
    18 Nisan
    Üniversitelerde 'eğitim' ve 'sağlık' hizmet kollarında çalışan personelin yer değişikliği taleplerinin karşılanması konusunda uzun süredir yürüttükleri çalışmalara değinen Yalçın, bu hakkın 6 ve 7 dönem toplu sözleşme görüşmelerinde kayıt altına alındığını ve toplu sözleşme maddesi olduğunu söyledi. 
    2
    18 Nisan
    Yalçın, yürüttükleri diplomasi, ikili görüşmeler, üniversite önlerinde yapılan eylem ve çağrılar neticesinde tıkanıklığın aşıldığını, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) konuya başından itibaren olumlu yaklaşmasının da işlerini kolaylaştırdığını ve ilk kez bu alanda merkezi yer değişikliği duyurusuna çıkıldığını belirtti. 
    3
    18 Nisan
    YÖK'ün açıklamasına göre talep toplama sürecinin bugün itibarıyla sona ereceğini hatırlatan Yalçın, "Yükseköğretim tarihindeki ilk merkezi idari personel hareketliliğinin hayata geçirilmesine olumlu yaklaşıyoruz. Atılan adımın talepleri karşılamada ne ölçüde yeterli olacağı süreç içerisinde netleşecek." ifadelerini kullandı. 
    4
    18 Nisan

    Diğer konular

    İçerik konuları