• Buradasın

    İzmir'e nostaljik durak geliyor

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde hayata geçirilen “Nostaljik İzmir Durakları” projesiyle, kentin hafızasında yer eden 1930’lu yılların durak tasarımları modernize edilerek yeniden kent yaşamına kazandırılıyor. 
    1
    3 Mayıs
    1930'lu yılların sonlarında İzmir Belediyesi tarafından inşa edilen ilk modern durağın bulunduğu, Konak ilçesi Alsancak Mahallesi, Talatpaşa Bulvarı üzerindeki Turan Güneş Parkı'na (Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi önü) ilk nostaljik durak inşa edilecek. 
    2
    3 Mayıs
    Bu nostaljik duraklar İzmirliler ile kenti ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlere, tarihsel ama bir o kadar da modern duraklarda bekleme deneyimi sunulacak. 
    3
    3 Mayıs
    Çalışmalar sırasında ulaşım ve yaya geçişlerinde herhangi bir aksama yaşanmayacak, çevredeki yeşil alan ve ağaçlara zarar verilmeyecek. 
    4
    3 Mayıs
    Durakların enerji ihtiyacı, çatıya yerleştirilecek Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) panelleri ile karşılanacak. 
    5
    3 Mayıs

    Diğer konular

    İçerik konuları