• Buradasın

    Sapanca Gölü'nde akaryakıt sızıntısı temizlendi

  • Olay, sabah saatlerinde Uzunkum mevkisinde meydana geldi. 
    1
    5 Nisan
    Bölgeye sevk edilen Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleri, yol kenarındaki su kanalında iş makinesiyle çalışma yaparken, dereye de emici bariyerler koyup kirli suyun Sapanca Gölü'ne karışmasını önledi. 
    2
    5 Nisan
    Çalışma yapılan bölgede bir ay önce meydana gelen ve 10 kişinin yaralandığı trafik kazasında bir aracın motoru bu dereye düştüğü ve sızıntının kaynağının muhtemelen bu dere yatağına düşen araç motorundan sızan yakıt ve motor yağının olabileceği hatırlatıldı. 
    3
    5 Nisan
    Geçen yıl da aynı bölgede benzer sızıntı meydana gelmiş, yapılan incelemede Anadolu Otoyolu ve yan yoldaki trafik kazasından sonra araçlardan sızan yakıtın kara yolu menfez ve su kanallarına oradan da Sapanca Gölü’ne karıştığı tespit edilmişti. 
    4
    5 Nisan

    Diğer konular

    İçerik konuları