• Buradasın

    Yozgat'ta öğrenciler Sarıkaya'yı gezdi

  • Yozgat Valiliği ve Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Yozgat'taki üniversite öğrencilerine yönelik Sarıkaya gezisi gerçekleştirildi. 
    1
    17 Nisan
    Gezi, Sarıkaya’daki Adem Ağa Konağı ile başladı. 
    2
    17 Nisan
    Öğrenciler önce Adem Ağa Konağı’nı ardından Terzili Ermeni Şapeli’ni ziyaret etti, arkeologtan ve Yozgat Müze Müdürü Cihat Çakır’dan şapel hakkında bilgi aldı. 
    3
    17 Nisan
    Roma mimarisinin korunmuş olan en ünik yapısı olan Sarıkaya Roma Hamamı ise sıcak su kaynağı ile dikkat çekti. 
    4
    17 Nisan
    Roma Hamamı hakkında bilgi veren Müze Müdürü Cihat Çakır, 'Burası dünya kültür mirası geçici listesinde. Milattan sonra ikinci yüzyılda Antoninus Pius tarafından yapılıyor. Antoninus Pius Roma'nın beş iyi imparatorundan bir tanesi. 
    5
    17 Nisan

    Diğer konular

    İçerik konuları