• Bölgenin tarihi yemek mirasını yaşatan Uzundere Kapadokya Mutfağı, Hititlerden Osmanlı’ya kadar uzanan geniş bir yelpazede otantik lezzetler sunuyor. 
    1
    22 Mart
    Kapadokya'nın 4 bin yıllık mutfak geleneğini günümüze taşıyan dünyaca ünlü şef Ulaş Tekerkaya, üç yıl boyunca Kapadokya başta olmak üzere Anadolu'nun yemek kültürünü araştırdı ve kaleme aldı. 
    2
    22 Mart
    Kapadokya ve Anadolu'nun 4 Bin yıllık mutfak kültürünü inceleyen Tekerkaya Hititler, Frigler, Roma İmparatorluğu, Selçuklu ve Osmanlı gibi medeniyetlerin izlerini taşıyan yemekleri tekrar gün yüzüne çıkarttı. 
    3
    22 Mart
    Nevşehir’in merkeze bağlı Göreme beldesinde bulunan ve bölgenin tek Helal Sertifikalı otelinde unutulmaya yüz tutmuş tatları tekrar gün yüzüne çıkaran Şef Ulaş Tekerkaya; Kapadokya bölgesindeki 4 bin yıllık mutfak kültürünü günümüze taşıdık. Tamamen bu bölgede yaşayan insanların ve medeniyetlerin bu bölgede neler tükettiğiyle alakalı bütün kaynaklara eriştik ve günümüze uyarladık. Yemeklerin yanında yemeğin tarihi kaynaklarını gösterebileceğimiz QR kodları oluşturduk dedi. 
    4
    23 Mart
    Tatlılarımızda ve yiyeceklerimizin çoğunluğun da Hititlerden, Firiklerden, Roma imparatorluğundan, İslam mutfağından, Selçuklu'dan Mevlevilikten, Osmanlı'dan ve Hacı Bektaş'tan izler var. 
    5
    22 Mart