• Buradasın

    Türkiye Afet Yönetim Planı (TASİP) açıklandı

  • Afet Sonrası Elektrik Altyapısı İçin Resmi Plan Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Genel Sekreteri Fakir Hüseyin Erdoğan, Türkiye Afet Sonrası İyileştirme Planı (TASİP) ile afet sonrası elektrik dağıtım altyapısının yeniden inşa edilmesine dair önemli bir çerçeve oluşturulduğunu duyurdu. 
    1
    29 Mayıs
    TASİP'in, Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) ve Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) ardından yayımlanan üçüncü plan olduğunu ifade eden Erdoğan, TASİP kapsamında afet sonrasında bölgedeki il afet koordinasyon birimi tarafından yapılacak yönlendirmeler doğrultusunda şebekenin tekrar ayağa kaldırılması, hangi şebeke varlıklarının öncelikli olarak enerjilendirileceği, nerelerin aydınlatılacağı konusunda dağıtım şirketlerinin adıyla tanımlanmış bir bölüm olduğunu söyledi. 
    2
    29 Mayıs
    Erdoğan, Elder tarafından Denizli'de organize edilen Adm ve Gdz Elektrik Dağıtım Grubu saha gezisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
    3
    29 Mayıs
    TASİP'in, Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) ve Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) ardından yayımlanan üçüncü plan olduğunu ifade eden Erdoğan, TASİP kapsamında afet sonrasında bölgedeki il afet koordinasyon birimi tarafından yapılacak yönlendirmeler doğrultusunda şebekenin tekrar ayağa kaldırılması, hangi şebeke varlıklarının öncelikli olarak enerjilendirileceği, nerelerin aydınlatılacağı konusunda dağıtım şirketlerinin adıyla tanımlanmış bir bölüm olduğunu söyledi. 
    4
    29 Mayıs

    Diğer konular

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İl afet koordinasyon birimleri, afet durumlarında aşağıdaki şekilde çalışır:
    • Afet Sonrası Koordinasyon: Afet sonrası, AFAD tarafından belirlenen olay seviyesine göre, il afet koordinasyon merkezi (İLKOME) ve afet koordinasyon merkezi (AKOME) arasında sürekli iletişim sağlanır 2.
    • Ekiplerin Görevlendirilmesi: Hasar tespit, enkaz kaldırma ve altyapı ekiplerinin görevlendirmeleri ve intikal işlemleri gerçekleştirilir 2.
    • İhtiyaçların Temini: Araç, gereç ve tablet gibi ihtiyaçların temini sağlanır 2.
    • Veri Toplama ve Bildirim: Afet bölgesinden gelen bilgi, belge ve veriler değerlendirilerek ilgili makamlara bildirilir 2.
    • Lojistik Destek: Personelin ulaşım, iaşe ve merkezin temizlik gibi ihtiyaçları lojistik destek birimi tarafından koordine edilir 2.
    Ayrıca, il afet ve acil durum koordinasyon kurulu, afet ve acil durum hallerinde herhangi bir talimat beklemeksizin valinin başkanlığında toplanır ve il afet müdahale planı ile operasyon planları çerçevesinde müdahale hizmetlerinin yürütülmesi sağlanır 3.
    Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak bakanlık, kurum ve kuruluşlar, özel sektör, STK'lar ve gerçek kişileri kapsar 12. Planın amacı, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemek ve görev alacak birimlerin rollerini tanımlamaktır 12.
    TAMP'ın bazı detayları:
    • Ulusal ve yerel düzeyde yapılanma: Plan, dikey ve yatay bir müdahale organizasyonu sunar 1. Ulusal düzeyde koordinasyonu Afet ve Acil Durum Kurulu sağlar 1.
    • Müdahale seviyeleri: S1 (yerel imkanların yeterli olduğu), S2 (destek illerin takviyesine ihtiyaç duyulan), S3 (ulusal düzeyde desteğe ihtiyaç duyulan) ve S4 (uluslararası desteğe ihtiyaç duyulan) olarak sınıflandırılır 1.
    • Esnek ve modüler yapı: Plan, afetlerin türü ve ölçeğine göre uyarlanabilir 23.
    • Hedefler: Hayat kurtarmak, kesintiye uğrayan faaliyetleri normale döndürmek, halk sağlığını korumak, ekonomik ve sosyal kayıpları azaltmak gibi hedefleri içerir 23.
    • Hazırlık aşamaları: Mevcut kaynakların belirlenmesi, plan yapma, malzeme ve ekipman hazırlığı gibi aşamaları kapsar 23.
    Afet sonrası enerji yönetimi, yenilenebilir enerji kaynakları ve taşınabilir enerji çözümleri ile sağlanabilir 14.
    Afet sonrası enerji yönetiminde kullanılan bazı yöntemler:
    • Güneş panelleri: Elektrik kesintisi yaşandığında enerji üretimi devam eder 14. Bu sistemler, acil yardım hizmetlerinin ihtiyaç duyduğu enerji ihtiyacını karşılayabilir 4.
    • Jeneratörler: Özellikle büyük şehirlerde acil durumlar için alternatif elektrik tesisleri ve jeneratörler kurulabilir 2.
    • Enerji depolama sistemleri: Batarya sistemleri gibi enerji depolama sistemleri ile enerji depolanabilir 2.
    • Çok fonksiyonlu direkler: Aydınlatma, enerji ve haberleşme ihtiyaçlarını tek bir kaynaktan karşılayabilir 3.
    Afet sonrası enerji yönetiminin etkin bir şekilde yapılabilmesi için yerel yönetimlerle işbirliği ve toplumun bilinçlendirilmesi önemlidir 1.
    Dağıtım şirketleri afetlerde şu rolleri üstlenir:
    • Şebekenin yeniden devreye alınması: Türkiye Afet Sonrası İyileştirme Planı (TASİP) kapsamında, afet sonrası il afet koordinasyon birimi tarafından yapılacak yönlendirmelere göre şebeke yeniden devreye alınır 12.
    • Öncelikli enerji temini: Hangi şebeke varlıklarının öncelikli olarak enerjilendirileceği ve nerelerin aydınlatılacağı belirlenir 12.
    • İletişim ve teknoloji kullanımı: Afet ve Acil Durum Haberleşme Telsiz Sistemi gibi teknolojilerle kesintisiz iletişim sağlanır 3.
    • Uzaktan kontrol: Mobil SCADA Acil Komuta ve Kontrol Merkezi ile elektrik şebekesi uzaktan yönetilebilir 4.
    Dağıtım şirketleri, bu süreçleri yerel yönetimlerin ve yetkili otoritelerin yönlendirmeleri doğrultusunda yürütür 12.