• Buradasın

    Elektrik zammı yüzde 20 bekleniyor

  • Elektrik dağıtım şirketleri uzun zamandır elektriğe zam yapılmaması konusunda zarar ettiklerini belirtirken, artan şikayetlerin sonucunda enerji yönetimi elektrik zammı için hazırlığa başladı. 
    1
    13 Mart
    Son olarak 2024 yılının temmuz ayında elektrik tarifesine zam yapılırken, 8 aydır fiyatlarda güncelleme yapılmaması, şehiriçi elektrik dağıtım şirketlerinin isyan etmesine neden oldu. 
    2
    13 Mart
    Zam kararında, ekonomi yönetiminin alacağı tutumun belirleyici olacağı ve enflasyon üzerindeki etkisinin göz önünde bulundurulacağı ifade edildi. 
    3
    13 Mart
    Mesken ve sanayi kullanıcıları için geçerli olması beklenen artış, şubat ayında uygulanmaya başlayan ve 417 kilovatsaat tüketimi aşan konut aboneleri için elektrik faturasında 3 ila 4 kat oranında artışa neden olabilir. 
    4
    13 Mart
    Gazeteci Olcay Aydilek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ankara’da kulislerde, 1 Nisan’da elektriğe zam yapılabileceği konuşuluyor. Bu konuda ön hazırlık da yapılıyor. 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere elektrik için konuşulan zam oranı yüzde 20. Kararın şekillenmesinde ekonomi yönetiminin tavrı belirleyici olacak." ifadelerini kullandı. 
    5
    13 Mart

    Diğer konular

    İçerik konuları