• Buradasın

    Ceyhan Nehri'ne akan drenaj kanalları kirlendi

  • ADANA da Ceyhan Nehri ne kıyısı olan mahallelerde, sudaki kirlilik nedeniyle yaşanan sorunlar devam ediyor. 
    1
    2 Nisan
    Yüreğir ilçesindeki birçok drenaj kanalı ve derelerin, kirlilikten dolayı turuncu, mavi, siyah gibi farklı renkler aldığı görüldü. 
    2
    2 Nisan
    Bölgedeki çiftçiler, kirli suların hemen yanında bulunan tarım arazilerindeki narenciye ağaçları ve tarım ürünlerinin sürekli olarak Akdeniz meyve sineği ve mantar gibi hastalıklara maruz kaldığını söyledi. 
    3
    2 Nisan
    Sulamada kullanılan suyun kimyasal içermesi durumunda yetiştirdikleri ürünün de zehirden farksız olduğuna dikkati çeken çiftçiler, tedirgin olduklarını bildirdi. 
    4
    2 Nisan
    “Emeğimiz boşa gidiyor” Çiftçi Aydın Güçlüer, "Bu kirli suyun bir an önce kesilmesini istiyoruz. Verim çok düştü ve sürekli olarak hastalıkla mücadele etmeye çalışıyoruz. İlaçlama yapsak da faydası olmuyor. Bir de her ilaçlama başına en az 10 bin lira harcıyoruz. Masrafımız çok büyük. Bunca şeyin üzerine meyve de araya gidince yazık oluyor. Emeğimiz boşa gidiyor" dedi. 
    5
    2 Nisan

    Diğer konular

    İçerik konuları