• Buradasın

    79 yaşındaki Necip Uysal, Çorum'da çöplerden geri dönüşümlü malzeme topluyor

  • Çorum'da yaşayan 79 yaşındaki Necip Uysal, yıllardır çöplerden geri dönüştürülebilir plastik ve karton toplayarak geçimini sağlıyor. 
    1
    3 Ocak
    Gün boyunca atık malzemeler toplayan Uysal, atıkların arasında bulduğu Türk bayrağı veya yapay çiçekleri alarak evine getiriyor. 
    2
    3 Ocak
    Uysal evine getirdiği bayrakları ve çiçekleri özenle yıkayıp temizliyor. 
    3
    3 Ocak
    Uysal daha sonra bayrakları deposunun ve evinin duvarlarına asarak muhafaza ediyor. 
    4
    3 Ocak

    Diğer konular

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Necip Uysal'ın topladığı bayraklar, evinde sergilenmektedir 12. Uysal, bayrakları ve çiçekleri yıkayıp temizledikten sonra deposunun ve evinin gri beton duvarlarına asmaktadır 12.
    5 kaynak
    Çorum'da benzer hikayeler arasında, Üyük Köyü İmamı Mustafa Yıldırım'ın geri dönüşüm projesi öne çıkmaktadır 1. İmam Yıldırım, köydeki plastik atıkları toplayarak geri dönüştürmüş ve bu sayede hem çevre temizliği sağlamış hem de caminin ihtiyaçlarını karşılayacak bir gelir elde etmiştir 1.
    Ayrıca, Ebru Zorlu adlı kadın girişimcinin pelet üretim tesisi de atık dönüşümüne dayalı bir başarı hikayesidir 2. Zorlu, kereste atıklarını değerlendirerek kurduğu tesisle 22 kişiye istihdam sağlamış ve ekonomiye katkı sunmuştur 2.
    Bunların dışında, Melike Gerçek ve Süreyya Uygur'un geri dönüşüm atölyesi de dikkat çekicidir 3. Bu iki ev hanımı, eski mobilyaları restore ederek bir ticarethane kurmuş ve zamanla taleplere yetişemez hale gelmişlerdir 3.
    Bu örnekler, Çorum'da atık dönüşümü ve geri kazanım konularında çeşitli girişimlerin olduğunu göstermektedir.
    5 kaynak
    Necip Uysal'ın futbol hikayesi, ağabeyinin teşvikiyle 10 yaşında Bayrampaşa Yeniyolspor'da başladı 134.
    2004 yılında Beşiktaş'ın altyapısına transfer oldu 135. 2009-2010 sezonu başında, henüz 18 yaşındayken Beşiktaş A Takımı kadrosuna dahil edildi 15.
    Necip Uysal, Beşiktaş formasıyla ilk resmi maçına 24 Ekim 2009'da Eskişehirspor deplasmanında çıktı 345.
    Siyah-beyazlı formayla 466 maçta görev yapan Uysal, 8 kez şampiyonluk sevinci yaşadı 345.
    34 yaşındaki tecrübeli futbolcu, sezon sonunda futbolu bırakacağını açıkladı 34.
    5 kaynak
    Necip Uysal, bayrakları inanç değerleri ve vatanseverlik nedeniyle topluyor 12. Uysal, bayrakları çöplerden bulup temizledikten sonra evine götürdüğünü, bunu "temizlik anlayışı ve imanı" gereği yaptığını belirtiyor 12.
    Uysal, bayrağın bağımsızlık sembolü olduğunu ve milli değerlerin önemini vurguluyor 2. Ayrıca, güvenlik güçlerine ve devlete olan saygısını da dile getiriyor 2.
    5 kaynak
    Necip Uysal'ın topladığı diğer eşyalar hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Uysal'ın atık malzemeler arasında Türk bayrağı ve yapay çiçekleri bulduğu belirtilmiştir 3.
    5 kaynak