• Buradasın

    Fransa'da bir kişi hiç gitmediği kasabaya 10 milyon euro miras bıraktı

  • Fransa'da 91 yaşında hayatını kaybeden emekli meteorolog Roger Thiberville, 10 milyon euro'luk (362 milyon TL) mirasını hiç gitmediği ancak soyadını paylaştığı Thiberville kasabasına bıraktı. 
    1
    11 Ocak
    Kasabanın Belediye Başkanı Guy Paris, miras haberini ilk aldığında bunun bir şaka olduğunu düşündüğünü söylerken, birkaç hafta sonra resmi onayla bu büyük servet kasabanın kasasına girdi. 
    2
    11 Ocak
    Borçları kapatacaklar Miras sayesinde Thiberville, 400 bin Euro olan aşan borcunu kapatmayı ve kasaba sakinlerinden ek vergi almamayı planlıyor. 
    3
    11 Ocak
    Roger Thiberville’in kasabayla bağlantısı tam olarak bilinmezken, tek isteği küllerinin, kasabanın mezarlığında bir anıt içerisinde saklanması oldu. 
    4
    11 Ocak
    Belediye Başkanı, bir oyun alanının olduğu halka açık bir bahçe yapmak, gölgelik görevi görecek güneş enerjisi panellerinin olduğu bir alan yaratmak, kasabadaki ilkokulu yenilemek ve bir futbol sahası inşa etmek gibi projelerinin olduğunu ifade ederken, The Guardian gazetesinin haberinde, daha önce kasaba ile birleşmeyi reddeden Le Planquay ve La Chapelle-Hareng isimli iki köyün bu kararlarından pişman olmuş olabileceğine dikkat çekildi. 
    5
    11 Ocak

    Diğer konular