• Türkiye Voleybol Federasyonu'nun açıklamasına göre Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun ulusal liglerle ilgili aldığı karar nedeniyle yeni sezonların başlangıç tarihleri ertelendi. 
    1
    26 Ağustos
    Bu doğrultuda Vodafone Sultanlar Ligi'nin ilk devresi, 5 Ekim-14 Aralık yerine 12 Ekim-21 Aralık tarihlerinde oynanacak. 
    2
    26 Ağustos
    SMS Grup Efeler Ligi'nin ilk devresi de 18 Ekim-20 Aralık yerine 25 Ekim-27 Aralık tarihlerinde yapılacak. 
    3
    25 Ağustos
    Daha önce duyurulduğu gibi Sultanlar Ligi’nin ikinci yarısı 3 Ocak – 14 Mart 2026, Efeler Ligi’nin ikinci yarısı ise 11 Ocak – 22 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 
    4
    26 Ağustos

    Diğer konular

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sultanlar Ligi'nin tarihleri, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Yönetim Kurulu'nun ulusal liglerle ilgili aldığı kararlar doğrultusunda belirlenmektedir 34.
    2025-2026 sezonu için belirlenen tarihler şu şekildedir:
    • 1. devre: 12 Ekim - 21 Aralık 345;
    • 2. devre: 3 Ocak - 14 Mart 345.
    Daha önce duyurulan tarihlerde, FIVB'nin kararı nedeniyle değişiklik yapılmıştır 34.
    5 kaynak
    2024-2025 SMS Grup Efeler Ligi'nde yer alan takımlar şunlardır:
    • Akkuş Belediyesi 3;
    • On Hotels Alanya Belediyespor 3;
    • Altekma 34;
    • Arkas Spor 3;
    • Bursa Belediye Spor 3;
    • Rams Global Cizre Belediyespor 3;
    • Fenerbahçe Medicana 3;
    • Galatasaray HDI Sigorta 34;
    • Halkbank 3;
    • İstanbul Gençlik Spor Kulübü 3;
    • Spor Toto 3;
    • Türşad 3;
    • Ziraat Bankkart 3.
    5 kaynak
    2025-2026 sezonu AXA Sigorta Kupa Voley grup etabı tarihleri şu şekildedir:
    • Kadınlar: 7-8-9 Ekim 2025 1.
    • Erkekler: 20-21-22 Ekim 2025 1.
    5 kaynak
    Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) diğer bazı kararları şunlardır:
    • Yabancı oyuncu kuralı değişikliği: TVF, Sultanlar ve Efeler Ligi için yabancı oyuncu kuralını netleştirdi 3. 2024-2025 sezonunda uygulanan "3+2" yabancı kuralı, 2025-2026 sezonunda da devam edecek 3. 2026-2027 sezonundan itibaren ise "3+3" yabancı kuralına geçilecek 3.
    • FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası: TVF, 14-19 Aralık 2025 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda iki Türk takımının final oynamasını temenni ediyor 4.
    • Milli takım hedefleri: TVF, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na hem kadın hem de erkek milli takımlarıyla katılarak tarihi bir başarıya imza atmayı hedefliyor 45.
    • Spor lisesi: TVF, spor lisesi olarak anılmalarına rağmen sadece voleybol branşında hizmet verdiklerini ve yetenek taraması yaparak öğrenci aldıklarını belirtiyor 4.
    Bu kararlar, TVF'nin voleybolun geliştirilmesi ve uluslararası başarıların artırılması yönündeki çabalarını yansıtmaktadır.
    5 kaynak
    FIVB'nin liglerle ilgili aldığı bazı kararlar:
    • Sultanlar ve Efeler Ligi'nin ilk devre tarihleri: FIVB'nin kararı doğrultusunda, 2025-2026 sezonu için Sultanlar Ligi'nin ilk devresi 12 Ekim - 21 Aralık, Efeler Ligi'nin ilk devresi ise 25 Ekim - 27 Aralık tarihleri arasında oynanacak 1.
    • Devşirme oyuncu kuralı: FIVB, A milli takım düzeyinde devşirme oyuncu uygulamasını sınırladı. Artık bir ülkenin A milli takımında forma giymiş voleybolcular, vatandaşlık alsalar bile başka bir ülkenin milli takımında oynayamayacak 2.
    Bu kararlar, Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Türkiye liglerinin planlamasında dikkate alındı.
    5 kaynak