• Buradasın

    Prof. Osman Bektaş'tan İstanbul depremi açıklaması: Çok zor olur diyerek duyurdu

  • Ege Denizi'nde deprem fırtınası aralıksız devam ederken deprem uzmanı Osman Bektaş, beklenen büyük İstanbul depremi hakkında açıklamalarda bulundu. 
    1
    14 Şubat
    Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Bektaş, Marmara'daki fay sürüklenmesine dikkat çekerek, İstanbul’da büyük bir depremin olasılığının düşük olduğunu belirtti."İstanbul'da büyük deprem çok zor"Bektaş, tarihsel verileri değerlendirerek, İstanbul’un doğusundaki Adalar Fay segmentinde gelişen 1509 ve 1766 depremlerinin büyüklüğünün 6,8 ile 7,2 arasında olduğunu hatırlattı. 
    2
    14 Şubat
    İstanbul'un batısında son 500 yılda büyük deprem yaşanmamış olması güncel fay sürüklenmesi (creep) ile desteklenmiştir. 
    3
    14 Şubat
    1963 Adalar depremi M 6,3 olduğuna göre bu segmentin deprem tehlikesi oldukça azalmıştır. 
    4
    14 Şubat
    Bektaş, İstanbul’daki depremsellik konusunda mevcut riskin uzun dönemli periyotlara dayandığını ve bu tür büyük felaketlerin tarihsel bir döngü içinde yaşandığını belirtti. 
    5
    14 Şubat

    Diğer konular