• CHP’den ayrılarak AK Parti’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun bir sonraki seçimlerde İzmir’den aday gösterileceği iddia edildi.“SPEKÜLASYON”Çerçioğlu, tv100’e yaptığı açıklamada söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanladı. 
    1
    23 Ağustos
    Özellikle Çerçioğlu’nun AK Parti’ye İzmir sözü alarak geçtiğine ilişkin kimi iddialar oldu. 
    2
    24 Ağustos
    Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Çerçioğlu’nun sözlerini canlı yayında aktararak, siyasette yaşanan tartışmaların perde arkasına dikkat çekti. 
    3
    23 Ağustos
    ‘Bu iddialar tamamen yalan ve spekülasyondur. Benim böyle bir gündemim yok. Biz Aydın’a hizmet etmeye devam edeceğiz.’ dedi. 
    4
    23 Ağustos

    Diğer konular

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İzmir'deki siyasi dengeler, çeşitli faktörlerle değişim göstermektedir:
    • Yerel Seçimler ve Aday Değişiklikleri: 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer'in yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın aday gösterilmesi, CHP içinde ikiliğe yol açtı 1. Ayrıca, AK Parti'nin güçlü bir adayla (Hamza Dağ) sahaya çıkması, CHP'nin İzmir'deki hakimiyetini zorlayabilir 2.
    • İZSU'daki Değişiklikler: İZSU Genel Müdürlüğü'ne AK Parti etkisiyle yapılan atamalar, CHP içinde huzursuzluğa yol açtı 4.
    • Diğer Partilerin Etkisi: 31 Mart Yerel Seçimleri'nde DEVA, Gelecek, Yeniden Refah, Zafer ve Memleket gibi partilerin de aday çıkarması, bazı ilçelerdeki dengeleri değiştirebilir 5.
    Bu gelişmeler, İzmir'deki siyasi atmosferin gerginleşmesine ve belirsizliklerin artmasına neden olmaktadır.
    5 kaynak
    2025 yılı itibarıyla CHP'den istifa eden bazı isimler şunlardır:
    • Özlem Çerçioğlu: Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı 12.
    • Umut Yılmaz: Şehitkamil Belediye Başkanı (Gaziantep) 1.
    • Hamit Tutuş: Hasankeyf Belediye Başkanı (Batman) 1.
    • Mustafa İberya Arıkan: Söke Belediye Başkanı 25.
    • Malik Ercan: Yenipazar Belediye Başkanı 25.
    • Osman Yıldırımkaya: Sultanhisar Belediye Başkanı 25.
    • Sevinç Yazgan: CHP Uşak İl Başkanı 4.
    Ayrıca, Söke Belediye Meclis Üyeleri Hilal Kabasakal ve Şakir Gülmez de CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı 3.
    5 kaynak
    Özlem Çerçioğlu'nun siyasi kariyeri şu şekilde şekillendi:
    • Eğitim ve İş Hayatı: 1988'de Selçuk Üniversitesi Makine Resim Konstrüksiyon Bölümü'nden mezun oldu ve Jantsa A.Ş.'de çalıştı 12.
    • TBMM Üyeliği: 2002 ve 2007 genel seçimlerinde CHP'den Aydın milletvekili seçildi ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Sanayi, Ticaret, Enerji ve Teknoloji Komisyonu'nda görev yaptı 123.
    • Belediye Başkanlığı: 2009 yerel seçimlerinde Aydın'ın ilk kadın belediye başkanı seçildi 13. 2014'te Aydın'ın büyükşehir statüsü kazanmasıyla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve devam etti 13. 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde de bu görevini sürdürdü 35.
    • AK Parti'ye Katılım: 14 Ağustos 2025'te partisi ile yaşadığı sorunları gerekçe göstererek CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı 135.
    5 kaynak
    CHP medyası, Özlem Çerçioğlu hakkında çeşitli haberler ve iddialar ortaya attı. Bu haberler arasında:
    • İzmir Adaylığı İddiaları: Çerçioğlu'nun bir sonraki seçimlerde İzmir'den aday gösterileceği yönünde iddialar yayıldı 12. Çerçioğlu, bu iddiaları yalanlayarak Aydın'a hizmet etmeye devam edeceğini belirtti 12.
    • Rant İddiaları: Kuşadası'ndaki imar planlarına karşı çıkışı ve genel merkezin rant odaklı talepleri nedeniyle istifa ettiği iddiaları gündeme geldi 35.
    • Dezenformasyon ve Manipülasyon: CHP medyası, Çerçioğlu'na yönelik ciddi manipülasyonlar ve dezenformasyonlar yaptığını kabul etti 24.
    Çerçioğlu, bu iddialara karşı çıkarak herhangi bir spekülasyonun gerçeği yansıtmadığını ve Aydın'a hizmet etmeye odaklandığını vurguladı 12.
    5 kaynak
    Özlem Çerçioğlu'nun AK Parti'ye geçme nedenleri arasında şunlar öne sürülmektedir:
    • Kanun dışı talepler: Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Bülent Tezcan'ın kendisinden kanun dışı bazı taleplerde bulunduğunu ve bu talepleri kabul etmediği için hakkında basında olumsuz haberler yapıldığını iddia etmiştir 1.
    • Soruşturmalar: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çerçioğlu'nun Aziz İhsan Aktaş ile ilgili soruşturmalar nedeniyle cezaevine girmekle tehdit edildiğini ve bu yüzden AK Parti'ye geçtiğini öne sürmüştür 35.
    • Eşinin şirketleri: İktidara yakın medya organları, Çerçioğlu'nun eşinin şirketlerini koruyabilmek için AK Parti'ye geçtiğini iddia etmektedir 2.
    Çerçioğlu'nun AK Parti'ye geçişi, CHP içinde tartışmalara yol açmış ve CHP yönetimi, Çerçioğlu'nu eleştirmiştir 15.
    Çerçioğlu'nun AK Parti'ye katılımı, 14 Ağustos 2025 tarihinde AK Parti'nin kuruluşunun 24. yıldönümü töreninde gerçekleşmiştir 5.
    5 kaynak