• CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Bahçelievler'de düzenlediği mitingde konuştu. 
    1
    17 Eylül
    Özel, Bahçelievler Belediyesi’ne dönük iddialarında, “Bahçelievler Belediyesi, biliyorsunuz Aziz İhsan Aktaş adında bir iftiracı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yargı kolları başkanı tarafından kullanılıyor ve bir iftira kampanyasının içine oturtuldu. 
    2
    17 Eylül
    Özel, “Kantinler ateş pahası, simit 20 lira, ayran 20 lira, kaşarlı tost 80 lira. Çocuğun cebinde metelik yok. Bu nedenle söz veriyoruz: Hiçbir çocuk babasından yoksulluk mirası almayacak, okula boş beslenme çantasıyla gitmeyecek, kantin önünde başkasının tostuna bakmayacak. 
    3
    17 Eylül
    Mitingde Bahçelievler ve Bakırköy karşılaştırmasına da değinen Özel, “Yolun bir tarafında yıllardır yönettiğimiz Bakırköy, diğer tarafında 6 dönemdir kazanamadığımız Bahçelievler var. Bakırköy’de kişi başına 9,5 metrekare yeşil alan varken, Bahçelievler’de sadece 1 metrekare. Bir tarafta rantçı AKP belediyeciliği, diğer tarafta halkçı CHP belediyeciliği var. 
    4
    17 Eylül

    Diğer konular

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Özgür Özel'in diğer miting konuşmalarından bazıları şunlardır:
    • Sinop Mitingi: 13 Eylül 2025 tarihinde Sinop İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde Özel, "42 tane bu hükümetten iş alan büyük şirketin 37 tanesi hiç vergi ödemedi" ifadelerini kullanmıştır 3.
    • Bayrampaşa Mitingi: 13 Ağustos 2025 tarihinde düzenlenen mitingde Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Yarın 12.00'yi bekle. AK Parti, kuruluş yıldönümü hediyen geliyor" şeklinde seslenmiştir 5.
    Ayrıca, 17 Eylül 2025 tarihinde Bahçelievler Haznedar Meydanı'nda düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde de konuşma yapmıştır 24.
    Miting konuşmalarının tamamına ulaşmak için CHP'nin resmi iletişim kanallarını veya haber sitelerini takip edebilirsiniz.
    5 kaynak
    Özgür Özel'in siyasi kariyeri şu şekilde şekillenmiştir:
    • Eğitim Hayatı: İzmir Bornova Anadolu Lisesi ve Manisa Lisesi'nde orta ve lise eğitimi, ardından Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde lisans eğitimi almıştır 125.
    • Mesleki Kariyeri: 1999 yılında serbest eczacılığa başlamış, Manisa Eczacı Odası'nda çeşitli görevlerde bulunmuştur 25.
    • Siyasi Başlangıçlar: 2009 yerel seçimlerinde CHP'den Manisa Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçilememiştir 13.
    • TBMM Üyeliği: 2011 Türkiye genel seçimlerinde CHP Manisa milletvekili olarak meclise girmiştir 13.
    • Grup Başkanvekilliği: 24 Haziran 2015'ten 3 Haziran 2023'e kadar CHP'nin TBMM Grup Başkanvekili olarak görev yapmıştır 13.
    • Genel Başkan Seçimi: 5 Kasım 2023'te 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 276 oy farkla CHP genel başkanı seçilmiştir 13.
    • Güncel Görevler: 25 Ocak 2024'ten beri Sosyalist Enternasyonal'in başkan yardımcısıdır 1.
    5 kaynak
    Bahçelievler'deki CHP projeleri arasında öne çıkanlar şunlardır:
    • Kentsel dönüşüm: Ada bazlı dönüşüm ile binaların depreme karşı daha güvenli hale getirilmesi 2.
    • Yeşil alanlar: Kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılması ve dünya standartlarına çıkarılması 12.
    • Otopark ve trafik çözümleri: Kentsel dönüşümle otopark sorunlarının çözülmesi 2.
    • Sosyal projeler: Toplumun her kesimine yönelik sosyal yardım ve projelerin hayata geçirilmesi 2.
    • Katılımcı yönetim: Şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışının benimsenmesi 12.
    • Eğitim ve kültür merkezleri: Çocuk gelişim merkezi, kadın danışma merkezi ve deniz ticaret tarihi müzesi gibi tesislerin açılması 4.
    Ayrıca, CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin 17 Eylül 2025'te Bahçelievler'de düzenlenmesi planlanmaktadır 35.
    5 kaynak
    Bakırköy ve Bahçelievler arasındaki bazı farklar:
    • Coğrafi Konum: Bahçelievler, Bakırköy'ün doğusunda yer alır 45.
    • Yeşil Alan: Bakırköy'de kişi başına 9,5 metrekare yeşil alan bulunurken, Bahçelievler'de bu miktar 1 metrekaredir 5.
    • Sosyal Yaşam: Bahçelievler, iş yerlerine ve ulaşım noktalarına yakınlığıyla bilinir 5. Bakırköy ise sahil şeridi ve çeşitli sosyal alanlarıyla öne çıkar 2.
    • Nüfus Yoğunluğu: Bahçelievler, İstanbul'un en kalabalık üçüncü ilçesidir 4.
    Ayrıca, siyasi ve sosyo-ekonomik açıdan da farklılıklar olabilir; ancak bu konuda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.
    5 kaynak
    CHP'nin rantçı belediyeciliğe karşı tutumu, halkçı belediyecilik anlayışı çerçevesinde şekillenmektedir 3. CHP, rantın önüne geçerek haksız ihale ve alacakların önüne geçtiğini belirtmektedir 2.
    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mart darbesinden sonra Saraçhane'de yaptığı konuşmada, "Rantçı belediyeciliğin yerini halkçı belediyecilik aldı. Adama, kişiye, gruplara hizmet dönemi bitti; halka hizmet başladı" ifadelerini kullanmıştır 13.
    Ayrıca, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, göreve geldiğinde belediyenin borcunu 2,4 milyar liradan 7,5 ayda 1,6 milyar liraya düşürdüklerini ve bu süreçte yaklaşık 800 milyon lira borç ödediklerini belirtmiştir 2. Zeyrek, bu başarıları rantın önüne geçmelerine bağlamaktadır 2.
    5 kaynak