• Buradasın

    T24 muhabiri Can Öztürk gözaltına alındı

  • Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden protestoları haber yapmak üzere bölgeye giden T24 Muhabiri Can Öztürk, kolluk kuvvetleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. 
    1
    14 Mayıs
    Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestoları haber yapmak için izlediği sırada kolluk kuvvetleri tarafından darbedilerek gözaltına alınan T24 Muhabiri Can Öztürk'ün serbest kalması için basın meslek örgütlerince ortak açıklama yapıldı. 
    2
    14 Mayıs
    Açıklamada, Öztürk'e yönelik hukuksuzluğa son verilerek derhal serbest bırakılma çağrısında bulunuldu. 
    3
    14 Mayıs
    Basın Konseyi, DİSK Basın-İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber-Sen, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın ortak açıklamasında, Öztürk'ün tutuklamaya sevk edilmesinin üzüntüyle karşılandığı ifade edildi. 
    4
    14 Mayıs

    Diğer konular

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    T24 Muhabiri Can Öztürk, 14 Mayıs 2025 tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestoları haber yapmak için izlerken gözaltına alındı 1.
    Öztürk'ün gözaltına alınma süreci şu şekilde gerçekleşti:
    • Abluka 1. Öztürk, gazeteci olduğunu bildirmesine rağmen önce basın kartı parçalandı, ardından boğazı sıkıldı 1.
    • Gözaltı 1. Ters kelepçelenerek gözaltına alındı, yaklaşık 8 saat boyunca ters kelepçeli bir şekilde gözaltı aracında bekletildi 1.
    Öztürk, ifade tutanağında protestoları haber için izlediğine ve çekim yaptığına dair kanıtların tutanaklarda yer aldığını belirtti 1.
    Can Öztürk, sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı 1.
    Basın örgütlerinin ortak açıklama yapmasının sebebi, T24 muhabiri Can Öztürk'ün Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestoları haberleştirmek için görev yaparken gözaltına alınması ve darp edilmesidir 123.
    Basın Konseyi, DİSK Basın-İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber-Sen, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası, Öztürk'ün tutuklamaya sevk edilmesini üzüntüyle karşılamış ve serbest bırakılması için ortak bir açıklama yayınlamıştır 123.
    Örgütler, Öztürk'ün polis kayıtlarında dahi haber görüntüsü almaya çalıştığının açıkça görüldüğünü vurgulayarak, bu koşullarda tutuklama talebinin kabul edilemeyeceğini belirtmiş ve gazetecilere yönelik baskıların son bulması çağrısında bulunmuştur 34.
    T24 Muhabiri Can Öztürk'e destek olmak için yapılabilecekler:
    • Basın meslek örgütlerine katılmak: Basın Konseyi, DİSK Basın-İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber-Sen, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği ile Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın destek açıklamalarına destek verilebilir 123.
    • Sosyal medyada paylaşım yapmak: Öztürk'ün serbest bırakılması için sosyal medyada farkındalık oluşturulabilir.
    • İmza kampanyalarına katılmak: Gazeteci örgütlerinin başlatabileceği imza kampanyalarına destek verilebilir.
    Ayrıca, Can Öztürk'ün avukatlık hizmetleri için Av. Can Öztürk ile iletişime geçilebilir 4.