• Buradasın

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel yumruklu saldırı

  • Geçtiğimiz günlerde yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı canlı yayında dikkat çeken ifadeler kullandı. Özel, 'Adım kadar eminim ki mesele talimatla yaptırılmış bir iş. Emniyet müdür yardımcısı parçası değilse de bizim aracı oraya sokmayıp, başka yer gösteriyor. Bizim aracımızı oraya koydurtmayan kişi bu organizasyonun içinde değilse de sorumlu.' dedi.
    sondakika.com

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik saldırı sonrası güvenlik önlemleri şu şekilde alındı:
    • Koruma altına alma: Özel, olay yerinden hızla uzaklaştırılarak güvenlik çemberine alındı 5.
    • Adli soruşturma: Saldırgan gözaltına alındı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı 5.
    • Provokatif paylaşım takibi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada provokatif paylaşım yapanların tespit edilerek adalete teslim edileceğini belirtti 3.
    • Aynı ekiple çalışma: Özgür Özel, saldırı sonrası güvenlik önlemlerinde artış olmadığını, aynı ekiple çalışmaya devam ettiklerini açıkladı 4.
    Uzmanlar, koruma planlamasındaki eksiklikleri ve eğitim yetersizliklerini sorguladı 2.
    Selçuk Tengioğlu olarak kimliği belirlenen saldırganın, 2004 yılında Hatay'da iki çocuğunu öldürüp iki çocuğunu yaraladığı ve hırsızlık ile tehdit suçlarından kaydı olduğu ortaya çıkmıştır 123.
    Müebbet hapis cezası alan Tengioğlu, 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakılmıştır 124.
    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in koruma ekibi, iç, orta ve dış çember olacak şekilde organize edilmiştir 2.
    • İç çember, korunan kişiye en yakın mesafede yer alır ve en eğitimli personelden oluşur 2.
    • Orta çember, fiziksel engelleme ve gözlem işlevi görür 2.
    • Dış çember, kalabalığın kontrolü ve tehditlerin uzak tutulmasından sorumludur 2.
    Ayrıca, Özgür Özel'in yakın koruma ekibinde görev alan bazı özel güvenlik personellerini doğrudan kendisinin belirlediği iddia edilmektedir 2.
    5 Mayıs 2025 tarihinde, Özgür Özel, koruma ekibindeki bazı personel hakkında "usulen" soruşturma başlatıldığını açıklamıştır 3.
    Koruma ekibinin organizasyonu ve personel seçimi, yüksek riskli alanlarda görev alacak kişilerin eğitim, refleks ve kriz yönetimi tecrübesine sahip olması gerektiği şeklinde eleştirilmektedir 2.
    Türkiye'de siyasi liderlere yönelik saldırılar ara ara yaşanmaktadır. Son yıllarda öne çıkan bazı saldırılar şunlardır:
    • 2025: CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Atatürk Kültür Merkezi çıkışı sırasında yumruklu saldırı gerçekleştirildi 2.
    • 2021: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize ziyareti sırasında organize bir grubun saldırısına maruz kaldı 1.
    • 2019: CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir şehit cenazesinde linç edilmek istendi 1.
    • 2016: Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de PKK saldırısına hedef oldu 1.
    Bu saldırılar, Türkiye'de siyasi liderlerin hedef alındığı olayların sadece birkaçıdır. Genel olarak, siyasi şiddet ve liderlere yönelik saldırılar, demokratik siyaseti tehdit eden bir sorun olarak görülmektedir 14.
    CHP, Genel Başkan Özgür Özel'e yapılan saldırıya sert tepki gösterdi 24. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, saldırının siyasi iklimden bağımsız değerlendirilemeyeceğini belirtti 2. CHP İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu ise saldırının şahsi bir saldırı değil, siyasi bir amaca hizmet ettiğini ve Türkiye'nin geleceğine yönelik olduğunu ifade etti 4.
    CHP'nin bazı diğer tepkileri şu şekildedir:
    • Merkez Yönetim Kurulu (MYK) açıklaması 2. CHP, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanan MYK gündemine ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi 2.
    • Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı 35. Kılıçdaroğlu, saldırıyı lanetleyerek topluma kutuplaştırmanın ve muhalefeti düşman gibi göstermenin ülkeye yapılacak en büyük kötülük olduğunu belirtti 35.
    • İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun telefonu 3. Dervişoğlu, Özgür Özel'i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti 3.
    • Diğer tepkiler 5. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik saldırıyı kınayarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir tehdide ve saldırıya boyun eğmeyeceğini belirtti 5. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ise bu saldırının Türkiye’nin birinci partisine, halkın iradesine ve demokratik siyasete yönelmiş açık bir tehdit olduğunu ifade etti 5.