• Buradasın

    İBB'de 5 milyon dolar rüşvet iddiası

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı’na yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında iş insanı Zafer Gül, eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a yönelik çarpıcı iddialarda bulundu. 
    1
    2 Nisan
    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından yürütülen yolsuzluk soruşturması sürüyor. 
    2
    2 Nisan
    Şüpheli Zafer Gül, Gül İnşaat ve Mus Can olarak ortakların bu bedeli ödemek istemediklerini, karşılığında ilçeye cami, sağlık ocağı, park gibi, ismini de kendilerinin koyacağı bir yer yapmayı teklif ettiklerini ancak Çalık'ın bu bedeli ödemek zorunda oldukları, yoksa bu işlemi yapmayacaklarını ifade ederek, 'Siz gerekli ödemeyi yapın, biz bağış yaparız.' dediğini öne sürdü. 
    3
    2 Nisan
    Gül, "İddialarla ilgili olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiğim ilk savunmamda bu olayları anlatmamıştım. İnşaatın yarım kalmaması ve mühürlenmemesi için belediyecilerin zoruyla o şekilde bir ifade vermek zorunda bırakılmıştım. Ancak olayların geldiği bu noktada gerçekleri, samimiyetle ve bütün açıklığıyla anlatmak istedim. Şimdiki beyanımın esas alınmasını talep ediyorum. Bu nedenlerle, üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Anlatımlarımın tamamı tapu kayıtları ve belediye evrakları ile sabittir." ifadelerini kullandı. 
    4
    2 Nisan

    Diğer konular