• Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanması ve görevden uzaklaştırılmasının ardından, yerine vekalet edecek ismi belirlemek için Bayrampaşa Belediye Meclisi saat 10.00’da olağanüstü toplandı. 
    1
    21 Eylül
    Başkanvekili seçiminde, CHP Grubu İbrahim Kahraman, Cumhur İttifakı ise İbrahim Akın'ı aday gösterdi. 
    2
    21 Eylül
    İlk turda Cumhur İttifakı adayı Akın 19, CHP adayı Kahraman ise 18 oy aldı. 
    3
    21 Eylül
    Üçüncü ve dördüncü turda da eşitlik bozulmadı. 
    4
    22 Eylül
    Yapılan kura çekimi sonucunda CHP'nin adayı İbrahim Kahraman Bayrampaşa Belediye Başkanvekili oldu. 
    5
    22 Eylül

    Diğer konular

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    21 Eylül 2025 itibarıyla Bayrampaşa Belediye Meclisi'nin yapısı şu şekilde değişti:
    • CHP: 17 üye 3.
    • AK Parti: 12 üye 3.
    • MHP: 3 üye 3.
    • Bağımsız: 5 üye 3.
    Daha önce 31 Mart seçimlerinde CHP 22 üyeyle çoğunluğu elinde bulunduruyordu 1. Ancak, Başkan Hasan Mutlu'nun tutuklanmasının ardından 5 CHP'li meclis üyesinin istifasıyla CHP'nin üye sayısı 18'e düştü 12. İstifa eden meclis üyeleri bağımsız statüsüne geçti 15. Böylece, AK Parti ve MHP'nin toplam üye sayısı 15'e yükseldi ve muhalefet bloğu meclis çoğunluğunu elde etti 35.
    21 Eylül 2025 Pazar günü yapılan yeni başkanvekilliği seçiminde, bağımsız üyelerin oyları belirleyici olacak 1.
    5 kaynak
    Bayrampaşa Belediye Başkanvekilliği seçim süreci şu şekilde işledi:
    1. Adayların Belirlenmesi: CHP Meclis Üyesi İbrahim Kahraman ve AK Parti-MHP grubunca AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Akın aday gösterildi 12.
    2. Oylama Turları: Seçim, ilk iki turda 3/2 çoğunlukla yapılırken, üçüncü turda en fazla oyu alan aday seçiliyor 1. İlk üç turda oylar eşit çıktı 12.
    3. Kura Çekimi: Oyların eşit çıkması üzerine seçim kura ile belirlendi 12.
    4. Sonuç: Kura çekiminde çıkan isim CHP’li İbrahim Kahraman oldu ve Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi 14.
    5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre, seçim süreci bu şekilde yürütülmektedir 1.
    5 kaynak
    Hasan Mutlu'nun dahil olduğu yolsuzluk operasyonu detayları şunlardır:
    • Soruşturma Başlangıcı 23. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP'li Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik "zimmet", "irtikap", "rüşvet vermek", "rüşvet almak" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından soruşturma başlatılmıştır 23.
    • Gözaltı Kararı 23. Bu kapsamda 48 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir 23.
    • Gözaltına Alınanlar 23. Aralarında Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun da bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmıştır 23.
    • Tutuklama 14. 16 Eylül 2025 tarihinde, aralarında Hasan Mutlu'nun da bulunduğu 45 kişiden 26’sı tutuklanmış, 19’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır 14.
    • Tutuklanma Gerekçesi 15. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusunun ardından Hasan Mutlu'nun "zimmet", "rüşvet almak" ve "kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak" suçlarından tutuklanmasına karar verilmiştir 15.
    Bu bilgiler, 2025 yılı Eylül ayı itibarıyla mevcut durumu yansıtmaktadır.
    5 kaynak
    CHP'nin Bayrampaşa'daki seçim stratejisine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, 21 Eylül 2025 tarihinde yapılan Bayrampaşa Belediye Başkanvekilliği seçiminde, CHP'nin adayı İbrahim Kahraman kura ile başkanvekili seçilmiştir 125.
    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu durumu "Kurayla da olsa hak yerini buldu" şeklinde değerlendirmiştir 25. Özel, bu sonucun tutuklu bulunan Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun özgürlüğü açısından büyük önem taşıdığını belirtmiştir 25.
    Seçim sonrasında AK Parti'li üyeler duruma itiraz edeceklerini bildirmiş ve geçerli oyu geçersiz, geçersiz oyu geçerli sayma işlemlerine karşı dava açacaklarını duyurmuştur 5.
    5 kaynak
    İbrahim Kahraman'ın siyasi geçmişi şu şekilde özetlenebilir:
    • Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliği: Bayrampaşa İlçe Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuştur 123.
    • İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) deneyimi: Yaklaşık üç buçuk yıl boyunca İBB İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır 125.
    Ayrıca, yerel siyasette ve sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almıştır 125.
    5 kaynak