• Buradasın

    Mirzoyan: "Türkiye ile iyi bir diyalog içindeyiz" - Norm Haber

  • Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Türkiye ile olan ilişkilerde olumlu bir diyalog sürecinin yaşandığını belirtti. 
    1
    21 Ekim
    Mirzoyan, Ermenistan-Türkiye normalleşme sürecine değinerek, taraflar arasındaki diyalogun herhangi bir ön şart olmaksızın gerçekleştiğini ve bu şekilde devam ettiğinin altını çizdi. 
    2
    21 Ekim
    Mirzoyan aynı zamanda Türkiye tarafının, Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri normalleşmeden süreci tamamlayamayacaklarını, sınırları açamayacaklarını ve diplomatik ilişkiler kuramayacaklarını vurguladığını söyleyerek iki ülke arasındaki barış anlaşmasının ön imza aşamasında olduğunu hatırlattı. 
    3
    21 Ekim
    Dışişleri Bakanı Mirzoyan metin üzerinde herhangi bir anlaşmazlık olmadığını aktarırken, şahsen Ermenistan-Türkiye sınırının açılması veya diplomatik ilişkilerin kurulması konusunda bir engel görmediğini de belirtti. 
    4
    21 Ekim
    Mirzoyan, “Türk muhataplarımız da bunu teyit ettiler. Onlar da sınırların açılmasına, demiryolu bağlantısının ve doğrudan ticaretin yeniden başlamasına, ayrıca diplomatik ilişkilerin kurulmasına istekli olduklarını ve gerçekten hazırlık yaptıklarını ifade ediyorlar” ifadelerini kullandı. 
    5
    21 Ekim

    Diğer konular