• Buradasın

    Almanya'da CDU Genel Başkanı Merz NATO'nun geleceğini tartıştı

  • CDU Genel Başkanı Merz, Berlin'de düzenlenen parti kurultayında yaptığı konuşmada, açık ve özgür bir toplum olarak son 75 yılda karşılaştıkları en büyük zorluğun, kendilerini savunabilmek olduğunu belirtti. 
    1
    28 Nisan
    Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa kıtasının tüm siyasi düzenine yönelik olduğunu belirten müstakbel Başbakan, Ukrayna'ya yardım ederek aynı zamanda kendi özgürlüklerini ve Avrupa değerlerini de savunmuş olduklarını vurguladı. 
    2
    28 Nisan
    Almanya'da 6 Mayıs'ta başbakanlık koltuğuna oturması beklenen Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Friedrich Merz, hiç kimsenin NATO'nun gelecek yıllarda varlığını sürdürüp sürdürmeyeceğini bilmediğini söyledi. 
    3
    28 Nisan
    Önceliklerin doğru belirlenmesinin ve bunları Alman siyasetinde doğru bir şekilde organize etmenin büyük önem taşıdığını kaydeden Merz, “Ülkemizin dış güvenliği, özgürlük ve barışın teminatı, iç politika, ekonomi politikası, çevre politikası ve sosyal politikadaki her şey için temel ön koşuldur” diye konuştu. 
    4
    28 Nisan

    Diğer konular

    İçerik konuları