• Buradasın

    Balıkesir’de 3 dakikada en büyüğü 4.8 olan 3 deprem oldu

  • Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) paylaştığı bilgilere göre; saat 21.58'de Balıkesir'in Sırdırgı ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. 
    1
    25 Ağustos
    4.8'lik deprem, bugüne kadar yaşanan 4 bin dolayındaki artçı sarsıntının en büyüğü olarak kayıtlara geçti. 
    2
    24 Ağustos
    Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, 20.00–22.15 saatleri arasında bölgede 31 ayrı deprem yaşandığını belirtti. 
    3
    25 Ağustos
    AFAD ekipleri bölgede saha taramalarını sürdürüyor. 
    4
    24 Ağustos

    Diğer konular

    X'teki tartışmalar

    İhlas Haber Ajansı
    İhlas Haber Ajansı
    @ihacomtr
    Balıkesir’de 4.4 büyüklüğünde deprem
    x.com27 Ağustos
    Karar Haber
    Karar Haber
    @KararHaber
    AFAD'ın verilerine göre, bu sabah saat 05:46'da Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yerin 10 kilometre derinliğinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi
    x.com27 Ağustos
    İhlas Haber Ajansı
    İhlas Haber Ajansı
    @ihacomtr
    Sındırgı’da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem kamerada
    x.com25 Ağustos
    Yeni Akit Gazetesi
    Yeni Akit Gazetesi
    @yeniakit
    🔗 İstanbul'da da deprem hissedildi: Balıkesir Sındırgı'da tespit edildi! Paniğe neden oldu 📌Son dakika haberleri: Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İstanbul'da da hissedildi. AFAD sıcak gelişmeyi duyurdu. 4.8, 4.3 ve 4.2 büyü...GizleDevamını oku
    x.com24 Ağustos
    Karar Haber
    Karar Haber
    @KararHaber
    Balıkesir Sındırgı’da 3.5 büyüklüğünde deprem
    x.com22 Ağustos
    İhlas Haber Ajansı
    İhlas Haber Ajansı
    @ihacomtr
    Sındırgı'da deprem anı güvenlik kamerasında
    x.com20 Ağustos
    Karar Haber
    Karar Haber
    @KararHaber
    Son dakika! Balıkesir Sındırgı'da 4.3 büyüklüğünde yeni deprem
    x.com20 Ağustos
    İhlas Haber Ajansı
    İhlas Haber Ajansı
    @ihacomtr
    Sındırgı’da korkutan deprem!
    x.com18 Ağustos
  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Deprem büyüklüğü, deprem sırasında açığa çıkan enerjinin bir ölçüsüdür ve farklı yöntemlerle hesaplanır 123.
    Bazı ölçüm yöntemleri:
    • Richter Ölçeği: 1935 yılında Charles Francis Richter ve Beno Gutenberg tarafından geliştirilmiştir 145. Sismograf cihazı tarafından kaydedilen sismik dalgaların genliği ve sismografın depremin merkezine uzaklığı dikkate alınarak hesaplama yapılır 2.
    • Moment Büyüklük (Mw) Ölçeği: Depremin oluşumunun matematiksel bir modelinin yapılmasını içerir ve en güvenilir yöntem olarak kabul edilir 35.
    • Yüzey Dalgası Büyüklüğü (Ms) ve Cisim Dalgası Büyüklüğü (Mb): Büyük depremleri ölçmek için kullanılır 3.
    Deprem büyüklüğü, ölçümün yapıldığı yere bağlı olarak değişmez, ancak merkez üssünden uzaklığa bağlı olarak şiddet farklı olabilir 2.
    5 kaynak
    Balıkesir, Türkiye'nin birinci derece deprem bölgesinde yer alan iller arasında bulunmaktadır 12.
    Balıkesir'de deprem riski oluşturan bazı fay hatları şunlardır:
    • Edremit Fay Zonu 2;
    • Balya-Balıkesir Fayı 2;
    • Havran-Balıkesir Fayı 2;
    • Kepsut-Gönen hattı 2.
    Uzmanların değerlendirmelerine göre Balıkesir’de zemin yapısı daha sağlam olan bölgeler arasında Aygören, Karaoğlan, Hacı İsmail, Gaziosmanpaşa, Yıldız Mahalleleri ve NEF’in üst kesimleri sayılmaktadır 12. Sütlüce Mahallesi ise en güvenli yerleşim alanlarından biri olarak gösterilmektedir 12.
    Balıkesir’de birçok ilçenin fay hatlarına yakın ya da doğrudan fay üzerinde olduğu bilinmektedir 2. Kent merkezinde Kuva-yi Milliye, Paşaalanı, Üçpınar ve Ayşebacı mahallelerinin fay hatlarına yakınlığı dikkat çekmektedir 2.
    Zemin yapısı kötü ve alüvyon dolgu alanlarda risk daha da artmaktadır 2. Çayırhisar, Plevne, Bahçelievler, Gündoğan, Halalca, Yakupköy, Balıklı, Çandır, Mahmudiye, Ovaköy, Kepsut, Kocaavşar, Gökçeyazı ve İvrindi gibi yerleşimlerin deprem karşısında daha yüksek riskli olduğu belirtilmektedir 2.
    Deprem riski ile ilgili en doğru ve güncel bilgiler için resmi kaynaklara başvurulması önerilir.
    5 kaynak
    22 Ağustos 2025 tarihinde Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi 5.
    Ancak, 10 Ağustos 2025'teki 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından Sındırgı ilçesinde artçı sarsıntılar devam ediyor 14.
    Deprem sonrası yaşanan gelişmeler hakkında daha fazla bilgi için AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesini takip etmek önerilir 5.
    5 kaynak
    Sındırgı ilçesi hakkında bazı bilgiler:
    • Konum: Balıkesir ilinin güneydoğusunda yer alır ve Balıkesir-İzmir kara yolu üzerinde, Balıkesir'e 63 km uzaklıktadır 125.
    • Yüzölçümü: 1.387 km²'dir 1.
    • Rakım: 230 m'dir 15.
    • İklim: Akdeniz iklimi görülür; kışlar yağışlı ve ılık, yazlar kurak ve sıcak geçer 25.
    • Tarih: İlçenin tarihi çok eski yıllara dayanır; 18. yüzyılın sonlarında köy haline gelmiştir 135. 1884 yılında belediye, 1913 yılında ise ilçe olmuştur 135.
    • Ekonomi: Tütün, susam, buğday, kavun, karpuz ve çeşitli hayvan mahsulleri üretilir; dokumacılık ve özellikle Yağcıbedir halıları ünlüdür 2.
    • Doğal Özellikler: İlçenin %51'i ormanlık, %24'ü tarıma elverişli, %22'si dağlık ve kıraç arazidir 125.
    • Turistik Yerler: Hisaralan Kaplıcaları ve Emendere Ilıca'sı 2.
    5 kaynak
    Depremin derinliğinin önemli olmasının bazı nedenleri:
    • Sarsıntının şiddeti: Yeryüzüne yakın noktada gerçekleşen depremler daha çok hasar verir 14. 500 km derinlikte meydana gelen bir depremin yüzeydeki etkisi, aynı güçteki bir depremin 20 km derinlikte meydana gelmesine göre daha azdır 12.
    • Etki alanı: Derin depremler geniş alanlarda hissedilir 35.
    • Hasar miktarı: Sığ depremler daha fazla hasar yapma eğilimindedir 25.
    • Oluşum nedeni: Derin depremler, genellikle bir levhanın diğerinin altına girdiği bölgelerde meydana gelir 13.
    5 kaynak