• Buradasın

    Konya'da bıçaklı saldırı: Serkan Y. hastaneye kaldırıldı

  • Konya'da öğle saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Bedir Mahallesi Çarık Sokak üzerinde Serkan Y., henüz ismi öğrenilemeyen daha önceden aralarında husumet olduğunu iddia ettiği kişiyle tartışmaya başladı. 
    1
    4 Ekim
    Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve henüz ismi öğrenilemeyen kişi yanında bulunan bıçakla Serkan Y.’yi bıçakladı. 
    2
    4 Ekim
    Yaralanan Serkan Y., Çarık Sokak üzerinde bulunan apartmana kaçtı. 
    3
    4 Ekim
    Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Serkan Y., Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 
    4
    4 Ekim
    Polis ekipleri, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. 
    5
    4 Ekim

    Diğer konular

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bıçaklı saldırı mağdurlarının bazı hakları:
    • Tazminat talebi: Mağdurlar, yaşadıkları travmanın ardından psikolojik destek alma hakkına sahiptir 1. Ayrıca, yasaların sağladığı koruma kapsamında, saldırganlardan uzaklaştırılma talep edebilirler 1.
    • Devlet destekli yardım ve koruma tedbirleri: Hukuki açıdan mağdurlar, tazminat talepleri ve devlet destekli yardım ve koruma tedbirleri gibi haklara sahiptir 1.
    • Adli destek hizmetleri: Mağdurlar, adli destek hizmetlerinden yararlanabilir ve sürecin her aşamasında bilgilendirilirler 1.
    Bıçaklı saldırı durumlarında, acil yardım çağrılmalı ve güvenli bir yere geçilmelidir 1. İlk yardım bilgisine sahip olmak, yaralıya en kısa sürede müdahale edilmesini sağlayabilir 1.
    Şiddet olaylarıyla mücadele için yapılabilecekler:
    • Toplumsal farkındalık çalışmaları ve eğitim programları 12. Aile içi iletişimi güçlendiren ve çocukların duygusal gelişimlerini destekleyen projeler teşvik edilmelidir 1.
    • Yasal düzenlemeler ve ceza infaz programları 2. Adalet Bakanlığı, şiddet faillerine yönelik ceza infaz kurumlarında öfke kontrol programları uygulamaktadır 2.
    • Kurumlar arası iş birliği 23. İçişleri Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile koordineli şekilde atılan adımlarla elektronik kelepçe uygulaması yaygınlaştırılmıştır 2.
    • Acil durum uygulamaları 5. KADES gibi uygulamalar, aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağdurlarının acil durumlarda yardım almasını sağlar 5.
    • Profesyonel destek 14. Gerektiğinde profesyonel psikolog desteği almak, bireylerin psikolojik sağlığını korumalarında önemli bir rol oynar 1.
    Şiddet olayları acil durumlardır. Mağdurların en kısa sürede ilgili kurumlara, bir yakınına, arkadaşına veya güvendiği komşusuna bildirmeleri önemlidir 4.
    Adana'da son yıllarda yaşanan bazı şiddet olayları:
    • Eşine şiddet uygulayan adam 1. Ramazan Çam, eşine şiddet uyguladığı için uzaklaştırma almış, ancak bu kararları ihlal ettiği için cezaevine girip çıkmıştır 1.
    • Gençleri ve yaşlı adamı döven şüpheli 235. İ.E., iki genci sopayla dövmüş, ardından 68 yaşındaki A.B.'yi de dövdüğü görüntüler ortaya çıkmıştır 235.
    • 13 yaşındaki çocuğu darp eden kişi 4. H.B., site bahçesinde arkadaşıyla kavga eden oğlunu itekleyen 13 yaşındaki A.K.'yi herkesin gözü önünde darp etmiştir 4.
    Bu olaylar, Adana'da şiddet vakalarının hala devam ettiğini göstermektedir.
    Toros Mahallesi'nde güvenlik önlemleri hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Adana'da güvenlik önlemleri alabileceğiniz bazı firmalar şunlardır:
    • Toros Güvenlik: Huzurevleri Mahallesi, İsmet Atlı Bulvarı, Tekinsoy Apartmanı No:1, Çukurova/Adana 135. Telefon: 0322 224 82 82 15.
    • Brk Koruma ve Güvenlik: Mahfesığmaz Mahallesi, 79002. Sokak No:1, Çukurova/Adana 2.
    • Şehir Özel Güvenlik Hizmetleri: Ziyapaşa Bulvarı No:93/B, Seyhan/Adana 2.
    Daha fazla bilgi için ilgili firmaların web sitelerini ziyaret edebilir veya doğrudan iletişime geçebilirsiniz.
    Adana'da yaşanan bıçaklı kavgaların nedenleri arasında yol verme tartışmaları ve sözlü atışmalar yer almaktadır 14.
    Örneğin, Çukurova ilçesindeki bir kavgada, bir kişi "Buradan geçemezsin" diyerek başka bir vatandaşa bağırmış ve bu durum kısa sürede bıçaklı bir kavgaya dönüşmüştür 14.
    Bıçaklı kavgaların nedenleri arasında kesin bir sıralama yapmak mümkün değildir.