• Buradasın

    Masterchef Konuk Şef Bedri Usta Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? İşte Bedri Usta'nın Özgeçmişi

  • Kebapçı Bedri Usta 20 Eylül Cumartesi akşamı Masterchef Türkiye yarışmasına katıldı. Konuk şef olan Bedri Usta yarışmacılar için Arap Tava yaptı.noktagazetesi.com.tr’te aç

    X'teki tartışmalar

    Şok Gazetesi
    Şok Gazetesi
    @gazetesok1
    🧑‍🍳🍽️MasterChef Bedrettin Aydoğdu - Bedri Usta kimdir, aslen nereli? İşte hayatı ve kariyeri! #bedrettinaydoğdu #bedriusta #masterchef #mastercheftürkiye #tv8
    x.com21 Eylül

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kebapçı Bedri Usta'nın en ünlü yemekleri arasında Bedri Usta şiş, Adana kebap ve lahmacun bulunmaktadır 2.
    • Bedri Usta şiş: Kuzu etinden yapılan bu şiş, yumuşak ve sinirsiz bir et olan hayvanın sırtından elde edilir 2.
    • Adana kebap: Bedri Usta, Adana'daki gibi kebap yaptığını belirtir 2.
    • Lahmacun: Kebap kıymasından yapılan ve çıtır çıtır olan bir lahmacun çeşididir 2.
    5 kaynak
    2025 yılı MasterChef Türkiye yarışmasında yer alan bazı konuk şefler:
    • Bedri Usta 235. 20 Eylül 2025 tarihinde Arap Tava yemeği ile yarışmaya konuk oldu 25.
    Diğer konuk şefler hakkında bilgi bulunamadı.
    5 kaynak
    Bedri Usta, kendi adıyla açtığı restoranlarda çalışmıştır. Türkiye'de ve dünyada birçok şubesi bulunan Bedri Usta'nın çalıştığı bazı restoranlar şunlardır:
    • İstanbul Şubeleri:
      • Kadıköy Adana Yüzevler Kebapçısı 15;
      • Etiler Yüzevler Kebap 5;
      • Sahrayı Cedid Adana Dostlar 5;
      • Maslak Adana Yüzevler 5;
      • Çiftehavuzlar Bedri Usta Ocakbaşı 5;
      • Caddebostan Bedri Usta Döner Lahmacun 5;
      • Suadiye Ayşeçavuş Ocakbaşı 5;
      • Bodrum Ortakent Bedri Usta 5;
      • Kalamış Bedri Usta Ocakbaşı 5;
      • Bostancı Bedri Usta Ocakbaşı 5;
      • Nısh Adalar Bedri Usta Ocakbaşı 5.
    • Diğer Şubeler:
      • Dünya genelinde 10'dan fazla şubesi bulunmaktadır 2.
    Bedri Usta, 1992 yılında kardeşleriyle birlikte ilk restoranı olan Yüzevler Kebapçısı'nı kurmuştur 14.
    5 kaynak
    Bedri Usta'nın (asıl adı Bedrettin Aydoğdu) kariyeri, 7 yaşında Adana'da bir sokakta kebap tablası açarak başladı 234.
    1992 yılında kardeşleriyle birlikte Adana Yüzevler Kebapçısı'nı kurarak profesyonel iş hayatına adım attı 234.
    İstanbul’a ilk gelişinde, zor şartlar altında hayatını sürdürmek zorunda kalan Bedri Usta, kazancını Laleli'de çalışarak sağlarken, geçimini sürdürmekte güçlük çektiği dönemlerde köprü altında uyumak zorunda kaldı 23.
    Daha sonra biriktirdiği paralarla Adana'ya döndü, 14 yaşında evlendi ve dört çocuk sahibi oldu 23.
    İstanbul'a geri dönüp sokakta dürüm satmaya başladı ve kazandığı parayla işini büyüterek küçük bir dükkân açtı 23. İstanbul’daki ilk şubesini Kadıköy'de açarak kebapçılıkta önemli bir başarı yakaladı 23.
    2022 yılında “Ustalıkla Pişer Hayat” isimli kitabı ile esnaflığın inceliklerini, ustalığın sırlarını, baba olmayı, ailenin önemi, yemek kültürü ve Anka kuşu misali sürekli yeniden kurulan ve içine doğduğu kalıpları kırarak, kendini bilgelikle yeniden inşa eden bir yaşama dair derinlikli ve ilham verici bir yaşam hikâyesini paylaştı 23.
    Bugün, Türk kebabını dünyanın dört bir yanına tanıtma hedefiyle yurtdışındaki şubelerini açma hazırlıklarını sürdürüyor 4.
    5 kaynak
    Arap Tava Tarifi:
    Malzemeler:
    • 6 adet orta boy patates 2;
    • 750 gram orta yağlı kıyma 2;
    • 3 adet kırmızı biber 2;
    • 6 adet yeşil biber 2;
    • 1 büyük kuru soğan 2;
    • 2 adet büyük domates 2;
    • 1 baş sarımsak 2;
    • 1 yemek kaşığı pul biber 2;
    • 1 tatlı kaşığı karabiber 2;
    • 2 yemek kaşığı biber salçası 2;
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ 2;
    • 2 su bardağı su 2;
    • 2 tatlı kaşığı tuz 2.
    Hazırlanışı:
    1. Doğrama: Soğan, domates, sivri biber, kırmızı biber ve patatesleri küçük küçük doğrayın 3. Sarımsağı rendeleyin 3.
    2. Karıştırma: Uygun bir kabın içerisine kıyma ve diğer bütün malzemeleri alın, baharatları ekleyin ve güzelce karıştırın 3.
    3. Pişirme: 1 su bardağı su ilave edin, iyice harmanlayın ve pişireceğiniz fırın tepsisine koyun 3. Her yerine eşit gelecek şekilde dağıtın 3. Karışım hafif sulu olmalıdır, yoksa iç malzemeler pişmez 3.
    4. Fırınlama: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 3. Eğer pişirme esnasında suyunu çok çekerse kaynamış su takviyesi yapabilirsiniz 3.
    Püf Noktaları:
    • Sebzelerin daha kolay pişmesi için küçük küçük doğranmalıdır 23.
    • Kıyma yerine minik doğranmış et de kullanılabilir, ancak bu durumda etlerin önceden biraz pişirilmesi gerekebilir 2.
    • Borcamda da pişirilebilir, lezzetini etkilemez 2.
    • Malzemeleri önceden hazırlayıp, yemeği ertesi gün pişirebilirsiniz 2. Ancak patateslerin kararmasına dikkat edin 2.
    5 kaynak