Bedri Usta'nın (asıl adı Bedrettin Aydoğdu) kariyeri, 7 yaşında Adana'da bir sokakta kebap tablası açarak başladı .
1992 yılında kardeşleriyle birlikte Adana Yüzevler Kebapçısı'nı kurarak profesyonel iş hayatına adım attı .
İstanbul’a ilk gelişinde, zor şartlar altında hayatını sürdürmek zorunda kalan Bedri Usta, kazancını Laleli'de çalışarak sağlarken, geçimini sürdürmekte güçlük çektiği dönemlerde köprü altında uyumak zorunda kaldı .
Daha sonra biriktirdiği paralarla Adana'ya döndü, 14 yaşında evlendi ve dört çocuk sahibi oldu .
İstanbul'a geri dönüp sokakta dürüm satmaya başladı ve kazandığı parayla işini büyüterek küçük bir dükkân açtı . İstanbul’daki ilk şubesini Kadıköy'de açarak kebapçılıkta önemli bir başarı yakaladı .
2022 yılında “Ustalıkla Pişer Hayat” isimli kitabı ile esnaflığın inceliklerini, ustalığın sırlarını, baba olmayı, ailenin önemi, yemek kültürü ve Anka kuşu misali sürekli yeniden kurulan ve içine doğduğu kalıpları kırarak, kendini bilgelikle yeniden inşa eden bir yaşama dair derinlikli ve ilham verici bir yaşam hikâyesini paylaştı .
Bugün, Türk kebabını dünyanın dört bir yanına tanıtma hedefiyle yurtdışındaki şubelerini açma hazırlıklarını sürdürüyor .