• Buradasın

    Mikonos'ta Türk iş insanı Gökhan Seven tutuklandı

  • Yunanistan'ın Mikonos Adası'nda, lüks yatında eşi Duygu Seven'i darp eden iş insanı Gökhan Seven, Yunan polisi tarafından gözaltına alındı. 
    1
    12 Haziran
    Yattan yükselen çığlık sesleri marinadaki diğer teknelerden duyulunca durum polise bildirildi. 
    2
    12 Haziran
    Ekipler tarafından yapılan incelemede, Seven'in Türkiye'de dolandırıcılık ve iftira gibi suçlar nedeniyle kırmızı bülten ile arama kararı bulunduğu ortaya çıktı. 
    3
    11 Haziran
    Yaşanan olaydan sonra gözaltına alınan Gökhan Seven basit aile içi şiddetten iki yıl hapis cezası aldı. 
    4
    11 Haziran
    Ayrıca, Yunan makamları tarafından konulan ayrılmama yasağı ve ayda bir kez polis merkezine zorunlu imza koşulu bulunuyor. 
    5
    12 Haziran

    Diğer konular

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mikonos adasındaki şiddet olaylarından biri, 4 Haziran 2025 tarihinde, İzmirli iş insanı Gökhan Seven'in eşi Duygu Seven'i darp etmesiyle gerçekleşti 123.
    Olay, çiftin tatil için gittikleri Mikonos'ta, Gökhan Seven'in cep telefonundan başka bir kadına mesaj gönderdiği iddiasıyla başladı 12. Duygu Seven, eşinin kendisine "yaşlı, çirkin, iğrenç" olduğunu söylediğini ve telefonunu almaya çalışırken yüzüne ve burnuna yumruk attığını belirtti 124.
    Yunan polisi, üzerinden çıkan kimlik ve pasaporttan şüphelenerek Gökhan Seven hakkında araştırma yaptı ve Interpol sorgusuyla dolandırıcılık ve iftira suçlarından kırmızı bültenle arandığı tespit edildi 124. Türk makamlarıyla irtibata geçilmesinin ardından Gökhan Seven, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi 124.
    Mikonos'taki bir diğer şiddet olayı ise, 10 Haziran 2025 tarihinde, bir Türk iş insanının eşini darp ettiği iddiasıyla gündeme geldi 5. Arkadaş grubuyla tatil yapan iş insanı ile eşi arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü ve kadın, yattan kaçarak Yunan polisine sığındı 5. İş insanı, "aile içi şiddet" ve "limanda çevreyi rahatsız etme" suçlamalarıyla gözaltına alındı 5.
    Gökhan Seven, Türkiye'de dolandırıcılık ve iftira suçlarından Interpol tarafından kırmızı bültenle aranmaktadır 125.
    Seven, Yunanistan'ın Mikonos Adası'nda eşi ile yaşadığı tartışma sonrası gözaltına alınmış ve yapılan kimlik kontrolünde bu durum ortaya çıkmıştır 125.
    Gökhan Seven'in suç geçmişi şu şekildedir:
    • Dolandırıcılık 123. Gökhan Seven, Interpol tarafından dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aranmaktadır 123.
    • İftira 23. Hakkında iftira suçundan da arama kararı bulunmaktadır 23.
    • Şiddet 23. Eşi Duygu Seven'i darp ettiği iddiasıyla yargılanmış ve basit aile içi şiddetten iki yıl hapis cezası almıştır 23.
    Ayrıca, sahte kimlik ve pasaportla giriş yaptığı tespit edilmiştir 25.
    Duygu Seven, eşi Gökhan Seven tarafından Mikonos'ta darp edildikten sonra sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı 14.
    Yunan Sahil Güvenliği'nin müdahalesiyle teknenin güvertesine çıkan Duygu Seven'in yüzünün kanlar içinde olduğu görüldü 5.
    Olay sonrası, eşinden şikayetçi olan Duygu Seven'e, sahte kimlik ve pasaportla giriş yaptığı belirlenen Gökhan Seven hakkında, Yunan makamları tarafından adadan ayrılmama yasağı ve ayda bir kez polis merkezine zorunlu imza koşulu getirildi 5.
    Ayrıca, 5 Haziran'da çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilen Gökhan Seven'in, pazartesi günü yeniden hakim karşısına çıkacağı ve Türkiye'ye iade edilebileceği belirtildi 3.
    Duygu Seven, eşinin alkol sorunu olduğunu ve içtiğinde öfkesini ve şiddetini kontrol edemediğini iddia etti 1. Ayrıca, Gökhan Seven'in kendisini daha önce de darp ettiğini ve Fransa'da bir kumarhanede üç kez şiddete maruz kaldığını belirterek Fransız yetkililere rapor sunduğunu dile getirdi 5.
    Yunanistan'da aile içi şiddet yasaları ile ilgili bazı bilgiler şu şekildedir:
    • Yeni yasal düzenlemeler: Yunanistan'da aile içi şiddet faillerinin denetimli serbestlikten yararlanamaması, cezalarının ertelenmemesi ve hapis cezasının para cezasına çevrilmemesi gibi yeni tedbirler öngören bir yasa tasarısı hazırlanmıştır 1.
    • Mevcut durum: Aile içi şiddet vakalarında çoğu kişi denetimli serbestlikle serbest bırakılmaktadır 1.
    • Diğer önlemler: Başbakanlık verilerine göre, 2024 yılında aile içi şiddet vakalarında 5.500'ün üzerinde kişi gözaltına alınmıştır 1. Ayrıca, şiddete uğrayan kadınlar için 24 saat açık bir yardım hattı ve danışmanlık merkezlerinin sayısı artırılmıştır 5.
    Yunanistan'da aile içi şiddet, geleneksel önyargılar nedeniyle genellikle gizli kalmaktadır 3.