• Buradasın

    Trump, Meksika ve Kanada'ya 4 Mart'ta tarife uygulayacak

  • Trump, Meksika ve Kanada'dan ABD'ye uyuşturucu akışının devam ettiğini belirterek, bu ülkelere uygulanacak tarifelerin 4 Mart'ta planlandığı gibi yürürlüğe gireceğini bildirdi. 
    1
    27 Şubat
    Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Meksika ve Kanada'dan ABD’ye yönelen uyuşturucu akışının hala yüksek ve kabul edilemez seviyelerde olduğunu ifade etti. 
    2
    27 Şubat
    Çin kaynaklı fentanil başta olmak üzere bu uyuşturucuların büyük bir kısmının yasa dışı yollarla ABD’ye ulaştığını vurgulayan Trump, sadece geçen yıl 100 binden fazla kişinin bu tehlikeli maddeler nedeniyle hayatını kaybettiğini, son 20 yılda ise milyonlarca insanın uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti. 
    3
    27 Şubat
    Trump, bu ticaretin ABD'ye zarar vermeye devam etmesine izin veremeyeceklerini belirterek, "Bu durum sona erene ya da ciddi şekilde sınırlandırılana kadar, 4 Mart'ta yürürlüğe girmesi planlanan tarifeler uygulanacak." dedi. 
    4
    27 Şubat

    Diğer konular

    İçerik konuları