• Buradasın

    IBAN üzerinden para alıp-atanlar dikkat: Sistem değişti ve artık böyle olacak

  • Artan dijital dolandırıcılık vakalarına karşı hükümet, yeni bir adım atarak para transferi işlemlerinde güvenliği artırıyor. 
    1
    27 Ocak
    Yeni sistemle birlikte:Telefon aboneliklerinde kimlik doğrulama zorunlu hale gelecek ve güncellenmeyen abonelikler kapatılacak. 
    2
    29 Ocak
    Mobil uygulamalar aracılığıyla yapılacak eft, havale gibi işlemlerde doğrulama mesajlarının daha güvenli hale getirileceği, bu çerçevede havale işleminde bankadan onay isteme mesajı geliyorsa, ikinci bir doğrulama sisteminin daha kullanılacağı belirtiliyor. 
    3
    26 Ocak
    Örneğin bir bankanın ismi kullanılarak yapılan dolandırıcılıkta, vatandaştan çalınan paranın yatırıldığı diğer hesabın hızlıca bloke edilmesi sağlanacak. 
    4
    29 Ocak
    Bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle işlenen suçların önlenmesi ve caydırıcılığın sağlanabilmesi amacıyla bankaların ve elektronik para kuruluşlarının sorumluluklarını artırmaya yönelik tedbirler alınacak. 
    5
    29 Ocak

    Diğer konular

    İçerik konuları