• 7 yıldır yürüttüğü İletişim Başkanlığı görevinden alınan Fahrettin Altun'un oğlu Mustafa Bilge Altun, inanılmaz yükselişiyle herkesi hayrete düşürüyor. Altun henüz 20 yaşındayken 500 bin TL sermaye ile MBA Tarım şirketini kurarken, sadece 3 yılda şirketin sermayesi 210 milyon TL’ye ulaştı.sozcu.com.tr’te aç

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tarım sektöründe imtiyazlar, genellikle yabancı yatırımcılara yönelik olarak, belirli yasal düzenlemeler çerçevesinde tanınır. Örneğin, Cezayir, tarımda üretimi teşvik etmek amacıyla yabancı yatırımcılara imtiyazlar sunmayı planlamaktadır 2. Bu imtiyazlar, tarım arazilerinin kiralanması veya özel veya kamu kuruluşlarıyla ortaklık yapma gibi imkanları içerebilir 2.
    Türkiye'de ise tarım sektöründe kamu özel ortaklığı modelleri de uygulanmaktadır. Bu modellerde, özel sektör projeleri inşa eder ve sahipliğini kamu sektörüne devreder. Örneğin, "yap-kirala-işlet-devret" modelinde, özel sektör projeyi inşa eder ve belirli bir süreliğine kamu sektöründen kiralar 3.
    Ayrıca, tarım sektöründe üretici örgütlerine de belirli yetkiler verilmiştir. Bu örgütler, belirli oranda hizmet payı alabilir ve iç ve dış pazarlara ürün sevk edebilirler 1.
    5 kaynak
    Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun (TİHEK) bazı görevleri:
    • İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi 12.
    • Ayrımcılığın önlenmesi ve ihlallerin giderilmesi 12.
    • Eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri 12.
    • İnsan hakları ihlallerinin incelenmesi ve araştırılması 12.
    • Ulusal önleme mekanizması olarak görev yapma 12.
    • Raporlama ve uluslararası işbirliği 12.
    • Kamuoyunu bilgilendirme 12.
    • Diğer kurumların faaliyetlerine destek verme 12.
    TİHEK'in tam görev listesine mevzuat.gov.tr ve tihek.gov.tr sitelerinden ulaşılabilir 13.
    5 kaynak
    MBA Tarım, akıllı tarım teknolojileri kullanarak sürdürülebilir üretim yaklaşımıyla faaliyet gösteren bir tarım şirketidir 4.
    Şirketin faaliyet alanları:
    • Orman meyveleri üretimi (örneğin, yaban mersini) 135;
    • Domates üretimi 135;
    • Muz üretimi 135;
    • Ceviz üretimi 135.
    MBA Tarım, bu ürünleri sensör destekli sistemlerle ve iklim kontrollü altyapılarla farklı coğrafyalarda üretmektedir 4. Ayrıca, "Gala Fresh" markasıyla paketleme tesisleri aracılığıyla zincir marketlere sera ürünleri ve sofralık meyve sağlamaktadır 13.
    5 kaynak
    Fahrettin Altun'un görevden alınma süreci şu şekilde gerçekleşti:
    • Atama Kararı: 10 Temmuz 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Fahrettin Altun görevden alınarak Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığı'na atandı 3.
    • Görev Değişiminin Nedenleri: Ankara kulislerinde, görev değişiminin arkasında Cumhurbaşkanlığı'ndaki iletişim stratejisinin yeniden ele alınmak istenmesinin etkili olduğu konuşuluyor 3. Ayrıca, Altun'un görev yaptığı süreçte yaşanan bazı medya krizlerinin yönetimiyle ilgili memnuniyetsizlikler de değişimde etkili olmuş olabilir 3.
    • Resmi Toplantılarda Yaşananlar: Bazı kaynaklara göre, Altun'un görevden alınma sürecinde resmi toplantılarda sert tepkilerle karşılaştığı, sözlerinin sıkça kesildiği ve toplantılara katılımının engellendiği iddia edildi 4.
    Bu bilgiler, çeşitli haber kaynaklarına dayanmaktadır ve resmi bir açıklama yapılmamıştır.
    5 kaynak
    Fahrettin Altun ile ilgili bazı güncel haberler:
    • TİHEK Başkanlığı: 10 Temmuz 2025 tarihinde, Fahrettin Altun'un İletişim Başkanlığı görevinden alınarak Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) başkanlığına getirildiği açıklandı 145.
    • İsrail'e Tepkiler: Altun, İsrail'in İran devlet medyasına ve sivillere yönelik saldırısını "açık bir katliam" olarak nitelendirdi 2. Ayrıca, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini kınayarak kalıcı ateşkes ve insani yardım çağrısında bulundu 4.
    • Ticari Faaliyetler: Altun'un oğlu Mustafa Bilge Altun'un, 20 yaşında kurduğu MBA Tarım şirketinin kısa sürede büyük sermaye artışı yaptığı ve bu durumun bazı çevrelerce "olağanüstü" olarak değerlendirildiği haber oldu 3.
    Daha fazla bilgi için Fahrettin Altun'un adı ile yapılan haberlere Google Haberler üzerinden ulaşılabilir 2.
    5 kaynak